Недељко Ћорић, носилац листе СНСД-а за НС РС у изборној јединици шест: Српску бранимо одговорним радом

Недељко Ћорић, носилац листе СНСД-а за НС РС у изборној јединици шест: Српску бранимо одговорним радом 19.09.2018 15:00 | Ведрана Кулага

СНСД је партија која је показала како се бране интереси РС, имамо политичаре са озбиљним биографијама, али и завидан број младих који имају нове визије развоја Српске, рекао је “Гласу Српске” носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС у семберској регији Недељко Ћорић.

ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих избора?

ЋОРИЋ: Очекујем да ће грађани РС препознати све изазове времена у којем ће бити сутра и сходно томе бирати вођство које ће одговорити изазовима. Знам да ће бирати одговорне људе који ће одговорити на пријетње пред којима је Српска. Од оних да се утопи као слаб ентитет у унитарну Босну до оних екстремних да нестане. РС се не брани само чврстим националним и државотворним курсом који је трасирао СНСД са Милорадом Додиком на челу већ и тешким и одговорним радом, снагом привреде, модерним образовањем, вјерском толеранцијом, задовољним и радним људима... Само снажна и моћна РС имаће прави респект и повјерење пред онима који је воле или не воле - сасвим свеједно.

ГЛАС: На чему заснивате оптимизам?

ЋОРИЋ: Имамо озбиљно искуство у руковођењу Српском. Наш квалитет јесте у досадашњем раду и резултатима, али и у грешкама које смо препознали, признали их и на њима учили. СНСД је у своје редове увео озбиљан број младих људи који су први указали на ситне и крупније пропусте наше политике.

ГЛАС: Шта је у основи Вашег политичког и економског програма те шта је окосница кампање?

ЋОРИЋ: Опет бих се вратио младима, на којима базирамо будући политички и економски развој Српске. Имам савјет за све бираче, оне који гласају за СНСД или за наше политичке опоненте. Имате своју дјецу, било би од озбиљне користи да слушате шта причају, да схватите њихове амбиције и да им помогнете да те визије остваре. Млади су веће патриоте од нас, тако да они дијеле тај државотворни патриотизам који је у СНСД-у препознатљив. Млади су по природи храбри и имају визију.

ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано?

ЋОРИЋ: Ми смо дуго у власти, нисмо савршени и ми смо се мијењали набоље - па су нас грађани у минулих 14 година бирали. Политика је деликатно занимање - за лош рад казна стигне окрутно и немилосрдно, а ми морамо да направимо правну државу која ће уредно кажњавати свачије преступе, па и оне које чини власт.

ГЛАС: Како оцјењујете противничке кандидате и њихове кампање?

ЋОРИЋ: СНСД је изложен прљавој кампањи опонената. То њима припада, то је њихов политички профил, њихова слика и прилика. СНСД и ја нећемо политику сводити на свађе жена у сеоском сокаку. Махом су сви наши политички опоненти били већ на власти, довели РС до понора, а то Српска памти.

ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас и СНСД, а не за некога другога?

ЋОРИЋ: На то одговарају бирачи који гласају за СНСД, јер побјеђујемо у седам изборних циклуса. То је најбољи одговор. Не гласају за нас зато што смо лијепи или вјешти, гласају за нас јер нам вјерују, а то повјерење пракса овјерава већ дуго.

Први потези

ГЛАС: Који су први потези које ћете повући ако добијете подршку бирача?

ЋОРИЋ: Морамо бити марљиви, вриједни и одговорни. То значи да све што смо обећали у кампањи морамо остварити и све што смо препознали да су ваљане жеље бирача, које смо чули у разговору са њима, морамо да реализујемо. Обећавам да ћу се сусретати и послије избора са грађанима, причаћу са њима и имаће право да ме подсјете на обећања и не само моја, већ и обећања мојих страначких колега и колегиница.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица