Dražen Vrhovac, nosilac liste SNSD-a za NSRS iz izborne jedinice jedan: Nikada nećemo izdati naš narod

    Dražen Vrhovac, nosilac liste SNSD-a za NSRS iz izborne jedinice jedan: Nikada nećemo izdati naš narod 14.09.2018 15:00 | Veljko Zeljković

Savez nezavisnih socijaldemokrata će na predstojećim izborima ostvariti istorijsku pobjedu na svim nivoima vlasti. Smatra to nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice jedan Dražen Vrhovac, ističući kako očekuje da SNSD u Prijedoru osvoji najmanje tri poslanička mandata za najviše zakonodavno tijelo Srpske.

- Pobjede Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH i Željke Cvijanović za predsjednika Republike Srpske ne dovodim u pitanje ni u jednom trenutku, baš kao ni prolazak našeg kandidata Saše Bursaća iz ove izborne jedinice u Parlament BiH - kaže u intervjuu za “Glas Srpske” Vrhovac. 

GLAS: Na čemu temeljite svoj optimizam?

VRHOVAC: Na predizbornim tribinama koje smo do sada održali. Posjeta je bila iznad svih naših očekivanja. Takođe, i sve ankete, koje su do sada rađene od strane nezavisnih institucija, govore da i dalje imamo ogromnu podršku građana Republike Srpske. 

GLAS: Zbog čega bi građani trebalo da glasaju za SNSD, šta je osnova vašeg ekonomskog i političkog programa?

VRHOVAC: Prioritet je zaštita nacionalnog interesa srpskog naroda. Nama je Republika Srpska svetinja, za razliku od politike koju godinama unazad vode predstavnici Saveza za promjene u zajedničkim institucijama na nivou BiH. Zbog toga očekujem da birači na ovim izborima to prepoznaju i kazne jednu takvu politiku, koja je u protekle četiri godine bila usmjerena na degradaciju i blokiranje institucija Republike Srpske. SNSD već godinama unazad uspješno vodi politiku koja za rezultat ima političku i ekonomsku stabilnost Republike Srpske. Mi smo velika partija, koja radi velike stvari. Grade se kapitalni privredni objekti, otvaraju se moderni medicinski centri, izgrađen je novi putni pravac preko prevoja Čemerno, a u toku su i mnogi projekti, pogotovo kada je putna infrastruktura u pitanju. 

GLAS: Ukoliko dobijete podršku glasača, koje ćete prve poteze povući?

VRHOVAC: Oni će biti usmjereni na poboljšanje privrednog, ali i svakog drugog položaja ove regije. Očekujem da se vrlo brzo krene sa gradnjom autoputa koji bi Prijedor povezao sa Novim Gradom. U ovaj projekt je uključena jedna od najvećih kineskih kompanija. Otvaranje ovog puta omogućiće i veći dolazak inostranih investitora na ovo područje, ali i bolje povezivanje ove regije sa zemljama Evropske unije.

GLAS: Kako ocjenjujete protivničke kandidate i njihove kampanje?

VRHOVAC: Nemam vremena da se bavim protivničkim kandidatima. A to ni ne želim. Naš fokus je na našem narodu i tome kako on živi. Želimo srpski narod pod jednom zastavom. Zastavom Republike Srpske. Mislim da građani uviđaju kakvu mi politiku vodimo, a kakvu Savez za promjene u Sarajevu. Mi nikada nećemo izdati naš narod. Nikada nismo ni nešto obećali, a da to nismo i ispunili. 

Ubjedljiva pobjeda Dodika

GLAS: Kakav izborni rezultat očekujete kada je u pitanju kandidatura Milorada Dodika za Predsjedništvo BiH?

VRHOVAC: Pobijediće. I to ubjedljivo. Jedini čovjek koji jasno i glasno stoji na braniku Republike Srpske jeste naš predsjednik Milorad Dodik. To narod Srpske prepoznaje i cijeni. Nacionalna politika SNSD-a je prepoznatljiva i ona se ne mijenja kako vjetar duva.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica