Vladimir Stojković za “Glas Srpske”: Odluka protiv Švajcarske - dar od Boga!

Željko Vučković, urednik sportske redakcije Tanjuga
Vladimir Stojković za “Glas Srpske”: Odluka protiv Švajcarske - dar od Boga!

DOHA - Srbija ili Švajcarska, ko će u osminu finala Mundijala u Kataru? Došao je trenutak odluke, scenario koji su skoro svi navijači, ali i fudbaleri Srbije priželjkivali da se s “dužnikom iz Rusije” odlučuje ko će u nokaut fazu i među 16 najboljih na svijetu.

Prije četiri godine Švajcarci su pobijedili 2:1, uz veliku pomoć sudije Feliksa Briha, bilo je mnogo bure i zbog “provokacija” Granita Džake i Đerdana Šaćirija, a jedan od aktera te utakmice u Kalinjingradu golman Vladimir Stojković smatra da je sada došlo vrijeme za “naplatu duga”.

- Ovo je poklon od Boga. Dobili smo ono što smo pre Mundijala priželjkivali, da nam je neko uoči puta u Katar ponudio da nas pobeda protiv Švajcarske šalje u nokaut fazu, svi bismo prihvatili, tu nema dileme - rekao je Stojković za “Glas Srpske”.

Golman koji je najviše u istoriji čuvao mrežu reprezentacije, ukupno 84 puta, imao je jasnu poruku nekadašnjim saigračima (Tadiću, Mitroviću, Kostiću, Milenkoviću, Veljkoviću, Sergeju Milinković-Saviću), ali i mlađim članovima tima, uključujući i sadašnjeg prvog golmana Vanju Milinković-Savića.

- Najvažnije je da momci gledaju na tu utakmicu kao i na svaku drugu. Nikako da ne razmišljaju o onome što je bilo prošli put, ne sme da se pređe ta linija koja bi odvukla pažnju na neke druge stvari. Samo je bitno da koncentracija i fokus budu na terenu - jasan je Stojković.

Prema njegovim riječima, psihološki momenat je izuzetno važan.

- Ako budu igrali kao što znaju, mirne glave, kao u kvalifikacijama siguran sam da ćemo lako pobediti - ističe 39-godišnji nekadašnji golman Crvene zvezde i Partizana, koji privodi karijeru kraju u Saudijskoj Arabiji.

On je prokomentarisao i razne gluposti koje se pojavljuju po pojedinim medijima kada je u pitanju atmosfera među reprezentativcima Srbije.

- Ubeđen sam da će ih ove gluposti što izlaze osnažiti da pokažu još veće zajedništvo i da će biti pravi kad je najpotrebnije - istakao je Stojković.

Bio je član reprezentacije na tri svjetska prvenstva - u Njemačkoj 2006. kao najmlađi bio je treći čuvar mreže, a u Južnoj Africi 2010. i Rusiji 2018. godine, bio je “broj 1”.

Pamtiće se penal koji je odbranio Lukasu Podolskom u velikoj pobjedi protiv Njemačke (1:0) na Mundijalu u Južnoj Africi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana