Rastu ambicije u Borac m:telu, ali i troškovi

Dušan Repija
Rastu ambicije u Borac m:telu, ali i troškovi

Banjaluka - Finski Diken već je osigurao nastup u četvrtfinalu Čelendž kupa, a pored Borac m:tela, jednom nogom meću osam najboljih ekipa su grčki AEK, ruski Sankt Peterburg, norveški Arendal, belgijski Vize te možda i najveći favorit takmičenja rumunski CSM Bukurešt.

Predstavnik Finske završio je posao jer je već odigrao oba meča sa Berhemom iz Luksemburga, dok su navedeni klubovi stekli manju ili veću prednost u prvim utakmicama. Svi osim Arendala, koji će u Rusiji protiv Dinamo Viktora braniti šest golova viška, baš kao Borac, slavili su u gostima, pa bi revanši trebalo da budu formalnost. Prvu utakmicu sinoć su igrali ukrajinski Donbas i portugalska Madeira, pa će ovaj par dati osmog učesnika četvrtfinala. Kako takmičenje odmiče, a pobjede se nižu, jasno je da apetiti rastu. Htjeli ili ne, Banjalučani već krajičkom oka gledaju u pravcu potencijalnih rivala, a uprava kluba nastoji da pronađe dodatna sredstva kako bi nastavak puta i u tom smislu bio još sigurniji. Dvomeč sa Litvancima koštao je 33.000 maraka, a sigurno će biti potrebno još dodatnog novca s obzirom na uspjeh u Čelendž kupu.

- Sve je mnogo ljepše kada su rezultati odlični. Odavno nije bila vedrija atmosfera, svi su pod utiskom i sigurno ćemo pronaći način da nastavimo započeto. Članovi rukovodstva kluba i do sada su pomagali koliko god su mogli, tako će i nastaviti. Isti slučaj je i s institucijama, s tim što očekujemo još malo vjetra u leđa s obzirom na to da smo jedini klub u BiH koji se još takmiči u Evropi - rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

On je još jednom podvukao da sve zasluge za ovakav rezultat idu na račun igrača te da će učiniti sve da do kraja sedmice dobiju dio zaostalih zarada.

- Bilo bi neozbiljno sa naše strane kada igrači ne bi dobili poruku iz banke do petka. Članovi stručnog štaba i oni su pravi junaci, ponovo se priča o rukometu i nadam se da će to postati praksa kao što je nekada bila - rekao je Branković.

Bez obzira na manjak neizvjesnosti kada je u pitanju prolazak u iduću rundu, očekuje se da dvorana “Borik” u subotu bude puna. Marketing kampanja je počela, plakati i bilbordi su po gradu, ali su rukometaši poslali najbolju pozivnicu. Dolazak na utakmicu najavili su i najvatreniji navijači, “lešinari”.

Lukić: San se ostvario

Priliku u Litvaniji dobili su svi igrači, a prvi gol u evropskoj konkurenciji postigao je najmlađi član prvog tima Marko Lukić, koji je priznao da je ostvario dječački san.

- Prelijep je osjećaj, posebno što sam praktično cijeli život dio ovog kluba. Nadam se da će ih biti još mnogo. Najvažnije je da smo odigrali odlično i praktično riješili pitanje prolaska dalje, ali ćemo i revanš sigurno shvatiti ozbiljno, pogotovo što očekujemo veliku podršku navijača - rekao je Lukić, koji je 1. januara napunio 19 godina.  

S obzirom na komotnu situaciju, Mikić će u revanšu sigurno dati još više minuta mladim igračima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana