Podrška banjalučkim odbojkašicama na međunarodnoj sceni

Srna
Podrška banjalučkim odbojkašicama na međunarodnoj sceni

Banjaluka - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić čestitao je odbojkašicama “BL voleja”, vicešampionikama BiH, što će ove sezone igrati dva međunarodna takmičenja - Srednjoevropsku ligu i CEV kup.

Radojičić je na tim povodom današnjoj konferenciji za novinare istakao da je izuzetno značajno što će se u Banjaluci igrati međunarodne utakmice.

On je istakao da je Banjaluka “gladna kvalitetnog sporta” i da domaća publika dobro zna šta su kvalitetni rezultati, jer je ovaj grad u svojoj istoriji imao osvajače evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Radojičić je istakao da je pred Banjalukom dobra sezona kada je riječ o kolektivnim sportovima, jer je nekoliko gradskih klubova izborilo učešće na međunarodnoj sceni.

“Vjerujem da ovaj klub ima snagu da privuče publiku, sponzore, a onda bi sa tim trebalo da dođu još veći uspjesi”, ocijenio je Radojičić.

Predsjednik Odbojkaškog kluba “BL volej” Slađan Cvijanović rekao je da ih ove godine očekuju ozbiljni izazovi u evropskom i regionalnom takmičenju.

On je izrazio očekivanje da će klub na najbolji način predstavljati grad i banjalučku odbojku koja će nesumnjivo rasti u budućnosti.

Direktor “BL voleja” Duško Ovuka istakao je da je riječ o izuzetno kvalitetnim takmičenjima, a ovom klubu će samo za učešće u Srednjoevropskoj ligi biti potrebno oko 150.000 KM.

Direktor Sportske dvorane “Borik” Nenad Talić je naglasio da je veliko zadovoljstvo što će se u banjalučkom “hramu sporta” igrati međunarodne utakmice.

“Rukometašice su izborile plasman u Premijer ligu, žOrloviž u regionalnu ligu, rukometaši u EHF kup, a onda će naše dame učestvovati u evropskim odbojkaškim takmičenjima. Mi ćemo biti servis grada i omogućiti im najbolje moguće uslove”, rekao je Talić.

Podršku odbojkašicama pružio je i proslavljeni odbojkaš Veljko Bašić.

“Sam izlazak našeg kluba u Evropu daje drugu dimenziju. Od ovog momenta, mi više ne predstavljamo samo klub, nego grad i sve što smo do sada uspjeli da napravimo. Imamo veliko zadovoljstvo da igramo u Evropi i obavezu da grad predstavimo u najboljem svjetlu”, rekao je Bašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana