Odbojkašice BL Voleja spremne za finalni turnir Kupa BiH

N. L
Odbojkašice BL Voleja spremne za finalni turnir Kupa BiH

Banjaluka - Finalni turnir Kupa BiH za odbojkašice biće održan sutra i prekosutra u Banjaluci, a glavni favorit za titulu je branilac trofeja Bimal Jedinstvo. Upravo će “princeze”, sutra od 17 časova, odigrati prvu polufinalnu utakmicu protiv tuzlanske Slobode, dok će domaćin turnira BL Volej tri sata kasnije ukrstiti koplja sa Kulom iz Gradačca, koja im je nedavno nanijela jedan od tri poraza u ligaškom dijelu Premijer lige BiH.

- Dobro se poznajemo, respektujemo jedni druge i siguran sam da će to biti veoma interesantna utakmica. Kada je taktički dio u pitanju, radimo na određenim segmentima koje treba da popravimo, ali u suštini spremamo se kao za svaku drugu utakmicu, maksimalno angažovano i koncentrisano, s ciljem da ostvarimo pobjedu. U planu rezultata za ovu godinu jedna od stavki bila je finale Kupa, naravno, nismo jedini faktori koju utiču na naše rezultate, ali smo maksimalno voljni da ispunimo taj cilj - izjavio je trener BL Voleja Davor Gambiroža.

Poručio je da je samom organizacijom turnira klubu ukazana velika čast i da će se kao domaćini potruditi da maksimalno opravdaju povjerenje koje su dobili.

- Pokušaćemo da kroz ovu manifestaciju pokažemo sve kvalitete našeg kluba, kako u sportskom, tako i u organizacionom smislu. Turnir će u najboljem svjetlu predstaviti odbojku BiH i nadam se da će odgovorne strukture to prepoznati. Našim rezultatima u ligaškom dijelu prvenstva obezbijedili smo drugo mjesto kolo prije kraja, pa smo imali nešto više vremena da se pripremimo za predstojeći turnir. Ekipa se priprema u miru, ne planiramo da iskačemo iz rutina koje su nas dovele do ovog rezultata. Nadam se i da će dvorana biti dobro popunjena i da ćemo imati podršku navijača - zaključio je Gambiroža.

Korektor ekipe Sonja Vujnić poručila je da će njene saigračice i ona dati sve od sebe kako bi izborile plasman u finale.

- Dobro smo trenirale, vrlo dobro poznajemo ekipu Kule. Poraz od prije dvadesetak dana nam je samo dodatan motiv za sutrašnju utakmicu i mislim da možemo proći dalje. Najbitnije je da smo sve zdrave i da nema povreda, atmosfera je na odličnom nivou i jedva čekamo meč - rekla je Vujnićeva. 

Finalna utakmica na programu je u subotu od 20 časova.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana