Mandić i Bjelica ponos akademije

Milan Zubović
Mandić i Bjelica ponos akademije

Banjaluka - Prvi put od osnivanja Policijska akademija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ima prvaka RS i BiH u džudu.

Miloš Mandić objedinio je šampionske titule u kategoriji do 100 kilograma, a obje je osvojio za samo sedam dana. Mandić, koji član Randorija iz Istočnog Sarajeva, nije jedini sa akademije koji je stigao do odličja, već je to pošlo za rukom i njegovom kolegi Milanu Bjelici. Član Srpskog sokola iz Zvornika okitio se srebrom u Srpskoj, dok je u BiH uzeo bronzu. Tim povodom načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman upriličio je prijem za njih dvojicu povodom ostvarenih rezultata i istakao da je veoma ponosan na ovaj istorijski uspjeh, dijelom i zbog toga što je Mandić u finalnoj borbi pobijedio pripadnika specijalne policije MUP-a FBiH Rijada Dedejića.

- Uspjeh naših kadeta je vredniji zbog toga što se trenutno nalaze na izuzetno zahtjevnoj osnovnoj policijskoj obuci te su pored redovnih aktivnosti nastavili sa aktivnim treninzima i ostvarili uspjeh. To nam je najbolja garancija da ćemo u budućnosti imati generaciju policijskih službenika koji će na najbolji mogući način zamijeniti kolege koje odlaze u penziju. Očekujemo da će biti jednako dobri policajci kao što su sportisti, a to je najbolja garancija da će MUP Republike Srpske ostati garant lične i imovinske bezbjednosti svih građana Srpske. Trenutno na obuci imao 323 kadeta i u toku je selekcija za osnovnu policijsku obuku za pripadnike SAJ-a - izjavio je Šikman.

Mandić i Bjelica su zahvalili načelniku na prijemu i izrazili zadovoljstvo što im je tokom osnovne obuke pružena mogućnost da treniraju džudo pod trenerskom palicom inspektora za specijalističku obuku Mladena Vukovića.

- Kada sam osvojio srebro, u finalu sam poražen od kolege Mandića, ali nisam mnogo razočaran. Kada se podvuče linija, zadovoljan sam ostvarenim uspjehom i hvala načelniku Šikmanu i instruktoru Vukoviću koji nam daju maksimalnu podršku dok treniramo te se spremamo za nova iskušenja. Treniraću dok god budem mogao i čeka me još mnogo takmičenja, a među njima su “Policijada” i evropski kup ovog mjeseca - rekao je Bjelica.

 

Uvijek teže odbraniti titulu

Odbranom titule seniorskog prvaka Miloš Mandić potvrdio je da je bez konkurencije i da mu trenutno nema ravnog u BiH.

- Lijep je osjećaj ostati na pobjedničkom postolju i nastaviti odličan niz nakon osvajanja titule prvaka RS. Ova medalja ima poseban značaj jer sam na takmičenje otišao iz Policijske akademije, gdje sam pored redovnih aktivnosti stigao da odradim pripreme i naporne treninge koje je držao inspektor za specijalističku obuku Mladen Vuković. Veoma sam mu zahvalan, kao i komandiru Miroslavu Krnjajiću, te načelniku Šikmanu. Uvijek je teže odbraniti nego osvojiti titulu, ali uspio sam ostvariti cilj - rekao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana