Du­ško Pi­je­tlo­vić, za “Glas Srp­ske”: Još To­kio pa da se opra­šta­mo

Ivan Dragičević
Du­ško Pi­je­tlo­vić, za “Glas Srp­ske”: Još To­kio pa da se opra­šta­mo

Vaterpolisti Srbije nisu se umorili od dobrih rezultata. Zasićenje kod njih ne postoji, a to su potvrdili novim slavljem u Svjetskoj ligi. Srbija je 12. put osvojila ovo takmičenje, koje je ove godine imalo još veću važnost, jer je šampion izborio plasman na Olimpijske igre.

Srbija je ponovo prva obezbijedila olimpijsku vizu. Razmišljanja najboljih srpskih vaterpolista već sada su usmjerena ka Tokiju. Sidraš “delfina” Duško Pijetlović kaže da će Tokio biti posljednja stanica ove generacije.

GLAS: Još jedno veliko slavlje za reprezentaciju Srbije. Da li Vas je olimpijska viza dodatno motivisala?

PI­JE­TLOVIĆ: Ne mogu da kažem da je Svetska liga nevažno takmičenje, ali osvojili smo je toliko puta. Sada nam je bio cilj da obezbedimo odlazak na Olimpijske igre, tako da smo pobedom protiv Hrvatske spojili i jedno i drugo. Tokio nam je bio prioritet i srećni smo što smo ponovo prvi u tome uspeli.

GLAS: Vaši saigrači govore da su Olimpijske igre kruna ove generacije?

PIJETLO­VIĆ: Pa da, sigurno ću se povući iz reprezentacije posle Tokija. Biće to poslednje takmičenje na kojem ćemo nastupiti u ovakvom sastavu. Tamo ćemo imati samo jedan cilj, a to je zlatna medalja. Sve je podređeno Olimpijskim igrama.

GLAS: Očekuje vas i Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, da li će Srbija tamo biti u podmlađenom sastavu?

PIJE­TLO­VIĆ: Nisam još razgovarao sa selektorom o tome. Moram da uzmem nekoliko dana da se odmorim, pa ćemo onda da vidimo. Najverovatnije neću igrati. Neki dogovor odranije je bio da mlađi igrači preuzmu odgovornost u Koreji. Volio bih da oni igraju, jer bi bilo dobro da osete veliko takmičenje godinu pre našeg povlačenja. Još ćemo da vidimo ovih dana kako bude tekao oporavak i šta Dejan Savić planira.

GLAS: Kada ste posljednji put imali slobodno ljeto?

PIJE­TLO­VIĆ: Ne sećam se tačno. Sa reprezentacijom sam 20 godina. Te 1999. godine bio sam deo mlade reprezentacije i od tada nisam nijedno leto propustio. Eto, ostaje mi još Tokio pa će biti slobodnih leta.

GLAS: Idu li vaterpolisti na more?

PIJE­TLO­VIĆ: Idem zbog porodice. Deca se kupaju, žena se sunča, ali ja ne ulazim u vodu (smijeh).

GLAS: Da li ste imali sličnu utakmicu kao ovu protiv Hrvatske, ako uzmemo u obzir uslove u kojima ste igrali?

PIJE­TLO­VIĆ: Igrao sam po kiši mnogo puta, nije da nama to nešto smeta, jer smo u vodi. Ali ne pamtim da sam video tako jaku kišu. Bilo je teže publici. Iznenadio sam se kada sam video da ljudi ne odlaze. Bili su potpuno mokri, više nego mi.

GLAS: Koliko je teško igrati protiv ekipe koju znate u dušu i koja zna sve o vama, kao što je Hrvatska?

PIJE­TLO­VIĆ: To možemo da pitamo i Novaka Đokovića, on stalno igra protiv Nadala i Federera. Naše utakmice su uvek zanimljive. Dve najbolje reprezentacije uvek pruže najbolju vaterpolo predstavu. Toliko puta smo se sastali u prošlosti i uvek je bio dobar meč. Dobili smo ih dva puta sada u Beogradu, a imaćemo još velikih utakmica.

Nema ten­zi­ja sa Hr­vatima

GLAS: Hrvati su rekli da su gospodski dočekani u Beogradu, utisak je da su vaterpolisti uvijek miroljubivi?

PIJE­TLO­VIĆ: Utakmice sa Hrvatskom nose tenziju kod ljudi, kod nas nije tako. Igrali smo mnogo puta, a sve te momke upoznali smo u klubovima. Kod nas nema tenzije u bazenu. Nisam ljubitelj zviždanja ili nečeg ekstremnijeg. Volim da sve ostane u domenu sporta, pa da se mi takmičimo u bazenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana