Bogdan Radivojević, rukometaš “orlova” za “Glas Srpske”: Vrijeme da u Srbiju donesemo medalju

Siniša Kotaraš
Bogdan Radivojević, rukometaš “orlova” za “Glas Srpske”: Vrijeme da u Srbiju donesemo medalju

Novi Sad - Bogdan Radivojević jedan je od junaka pobjede rukometaša Srbije nad Švajcarskom (32:31) kojom su “orlovi” kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije vizirali pasoš za Evropsko prvenstvo u Austriji i Norveškoj.

Radovijević je bio strijelac osam pogodaka i naglasio je kako je ovo tek početak uspjeha jedne nove generacije srpskih rukometaša.

- Znali smo da sa bilo kakvom pobedom idemo dalje i to nam je dalo određeni mir. Nismo bili opterećeni, ali smo žarko želeli da ostvarimo taj trijumf od šest razlike na i na prvenstvo odemo kao drugi u grupi. Međutim, nije Švajcarska rival za koji možete da sa sigurnošću kažete kako će te da ih savladate i to se i videlo na parketu. Odigrali smo najbolje što možemo, možda je trebalo i da ubedljivije trijumfujemo, ali ne žalimo - rekao je Radivojević za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, najveća snaga ove reprezentacije Srbije leži u kolektivu u kojem je svaki igrač spreman da se žrtvuje za zajednički cilj.

- Ova generacija zaista obećava. Nema tu pojedinaca koji bi se izdvajali, kolektiv nam je uvek na prvom mestu i to je najvažnije. Mislim da bez takvog razmišljanja nema ništa. Na terenu ginemo jedan za drugoga i radujemo se svačijem dobrom potezu - kazao je Radivojević.

Iako su svi reprezentativci sa svojim klubovima osvajali velike trofeje sve njih njih bi mijenjali za jednu medalju sa reprezentacijom tvrdi novi član Pik Segeda u kojeg je ove godine stigao iz Rajn Nekar Levena.

- Dugo je Srbija bila bez nekog značajnijeg uspeha i verujem da sada možemo da obradujemo naše navijače i napokon donesemo neku medalju. Trebalo nam je malo vremena da se preboli smena generacije, da se sve sklopi i da se naviknemo jedni na druge. To se ne može napraviti preko noći, a mislim da smo sada pokazali da postajemo prava reprezentacija - dodao je krilni napadač reprezentacije Srbije.

Istovremeno, selektor reprezentacije Nenad Peruničić posebno je apostrofirao učinak golmana Dejana Milosavljeva.

- Iskazaću veliko poštovanje Dejanu Milosavljevu koji je povređen izašao na teren i bio među stativama. To je ono što smo gradili u prethodnom periodu u nacionalnom timu, da smo svi jedna porodica. Nismo tim sa mnogo zvezda, ali smo tim i verujem da ćemo biti bolji. Beskrajno sam ponosan na ovu ekipu - poručio je Peruničić.

Poznati nosioci grupa

Po prvi put na Evropskom prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u šest grupa. Poznati su nosioci, oni će biti svrstani u prvi šešir, a to su  Hrvatska (grupa A, Grac), Austrija (B, Beč), Njemačka (C, Trondhajm), Norveška (D, Trondhajm), Danska (E, Malme), te Švedska (E, Geteborg). Žrijeb će biti obavljen 28. juna u Beču, a u prvom šeširu će se naći Španija, Njemačka, Hrvatska, Francuska, Mađarska i Švedska. U drugom šeširu su Norveška, Danska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Češka i Rusija, u trećem Austrija, Portugalija, Bjelorusija, Island, Letonija i Crna Gora, dok su u četvrtom selekcije Srbije, Švajcarske, Poljske, Holandije, Ukrajine i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana