Špirić: Mektićev krajnji cilj - ukidanje MUP-a Republike Srpske

Srna
Špirić: Mektićev krajnji cilj - ukidanje MUP-a Republike Srpske
Špirić: Mektićev krajnji cilj - ukidanje MUP-a Republike Srpske

Istočno Sarajevo - Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da je stvarni cilj izjava ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića ukidanje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, te da je posljednji čas da poziv na rušenje institucija Srpske dobije institucionalni odgovor.

Špirić je napomenuo da je MUP Republike Srpske s velikom mukom i autoritetom predsjednika Srpske Milorada Dodika i srpskog naroda u cjelini sačuvan, te da je bestijalno pozivati roditelje da čuvaju djecu od predstavnika ovog ministarstva ili migrante naseljavati na povratnička srpska ognjišta.


Prema njegovim riječima, nije tu riječ samo o “totalnom moralnom posrnuću” jednog čovjeka koji se slučajno zatekao na funkciji ministra bezbjednosti, već je riječ o nečemu dubljem.

“Upućivati takve riječi prema pripadnicima MUP-a Republike Srpske iz kojeg je, kako reče potekao, posebno prema njegovom rukovodstvu, prema predsjedniku Republike Srpske i njegovoj porodici i mnogim drugima, u stvari govori da čovjeku treba pomoć”, rekao je Špirić Srni reagujući na Mektićevu izjavu da “vrh MUP-a Srpske diluje drogu”.

On je ocijenio da svaki javni nastup Mektića vodi njegovoj potpunoj delegitimizaciji.

Špirić kaže da tako bude kada “čovjek koji je u ratu, o čemu postoje njegovo priznanje i validni dokazi, krao i prodavao nadgrobne spomenike, zloupotrebljavao saobraćajna dokumenta, prikrivao saobraćajne nezgode do zastare od kojih su djeca ostajala sa trajnim invaliditetom, nekažnjeno kadrovanjem SDS-a postane ministar”.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana