Iz DNS-a isključeni Čubrilović, Stojanović, Stevanovićeva, Ćopić i Dakić

Srna
Iz DNS-a isključeni Čubrilović, Stojanović, Stevanovićeva, Ćopić i Dakić

Banjaluka - Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNS-a iz stranke su isključeni Spomenko Stojanović, Spomenka Stevanović, Nedeljko Čubrilović, Damir Ćopić i Milan Dakić, rekla je Stevanovićeva.


Stevanovićeva je naglasila da je to prvostepena odluka na koju imaju pravo žalbe Glavnom odboru, dodajući da se nada da će sjednica Glavnog odbora biti održana do kraja novembra ili u toku decembra.

"Sigurna sam da će biti poništena", izjavila je Stevanovićeva novinarima.

Stevanovićeva smatra da su oni i dalje članovi Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske jer su juče potpisali izjavu u kojoj se to navodi, te najavila da će, ako odluka ne bude promijenjena, "biti primorani da formiraju novi klub u DNS-u".

"Da li ćemo osnivati neku novu političku organizaciju - vidjećemo, ali ćemo se do samog kraja boriti da ostanemo u DNS-u, da izdejstvujemo odluku o vanrednim unutarstranačkim izborima, da zakažemo vanrednu Skupštinu i izaberemo novo rukovodstvo, da DNS vratimo na izvorne principe koje godinama gradimo", rekla je Stevanovićeva.

Prema njenim riječima, sve to je "borba dva koncepta, koncepta ekonomizacije stranke i koncept vraćanja DNS-a izvornim principima".

Stevanovićeva je rekla da ne može predvidjeti kako će se ponašati Glavni odbor jer je u posljednjih godinu dana u njega kooptiran značajan broj ljudi iz stranaka koje su se priključivale.

"Staro, izvorno članstvo je na našoj strani", tvrdi Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana