Cvijanović: Ohrabrujuće poruke Lavrova

Srna
Cvijanović: Ohrabrujuće poruke Lavrova

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zahvalnost za današnju posjetu Banjaluci ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, te naglasila da su poruke koje su se čule bile ohrabrujuće.

“Poruke koje smo čuli bile su ohrabrujuće, a govore o očuvanju Dejtonskog sporazuma, razumijevanju i onoga što je BiH, ali naravno i Republika Srpska, koja je dobila svoju verifikaciju tim sporazumom”, rekla je Cvijanovićeva novinarima na banjalučkom aerodromu prilikom ispraćaja ruskog ministra.

Cvijanovićeva je naglasila da je Srpska uvijek imala dobru saradnju sa Ruskom Federacijom, da postoji političko razumijevanje, te niz zajedničkih ekonomskih i privrednih projekata.

Ona je naglasila da je Banjaluka, koja je danas bila središte dešavanja, u kojoj su građani dočekali, pozdravili i ispratili gosta, pokazala da može da ugosti ovako jednog visokog funkcionera tako da sve bude na visokom nivou.

“Danas je veliki i sjajan dan, izražavam zahvalnost u ime Vlade, građana Srpske i svih institucija na ovoj posjeti i ovako lijepom danu”, poručila je Cvijanovićeva i dodala da je bilo izuzetno važno to što su građani danas bili okupljeni u Banjaluci.

Ministar Ruske Federacije Sergej Lavrov boravio je danas u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana