Borenović: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Srna
Borenović: Što prije formirati vlast na nivou BiH
Borenović: Što prije formirati vlast na nivou BiH

Banjaluka - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da što prije treba formirati vlast na niovu BiH i da to očekuju i predstavnici međunarodne zajednice.

Borenović je pozvao stranke koje su pobijedile na izborima da to učine što prije, te napomenuo kako su izabrani kolegijumi oba doma parlamenta BiH i podijeljeni resori. “Pozivamo ih da završe ovaj posao, da prestanu sa nekom vrstom mrcvarenja političke scene i da preuzmu potpunu odgovornost za naredne četiri godine u BiH. To od njih očekuju i predstavnici međunarodne zajednice”, rekao je Borenović novinarima u Banjaluci, gdje je prisustvovao Forumu žena banjalučkog PDP-a.

On je napomenuo da je jasne poruke juče uputio i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer, te dodao kako SAD snažno insistiraju na saradnji sa NATO-om, na aktivaciji MAP-a i na podnošenju godišnjeg nacinalnog programa.

Borenović smatra da treba graditi odnose sa velikim silama, pokušati privući nove investicije i učiniti sve da se nikada ne ugrozi bezbjednosni okvir u BiH.

Prema njegovim riječima, PDP je kao opoziciona stranka spremna da podrži sve što je u interesu građana Srpske i BiH, povećanje plata i penzija, novo zapošljavanje, borbu protiv kriminala i korupcije, ali je protiv povećanja akciza i poreza.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izrazio je nadu da će vlast na nivou BiH što prije biti formirana, te ocijenio da je jedino pošteno da novi saziv Savjeta ministara donese odluku i kaže da li će nastaviti sa MAP-om ili će ga staviti van snage”.

Crnadak, koji je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu, ponovio je da SAD želi da BiH pristupi NATO-u, ali da on nije osjetio pritisak u vezi sa tim iako se u posljednjih 15 dana dva puta sastao sa Palmerom.

Forum žena PDP-a Banjaluka donio je danas deklaraciju čiji je cilj povećanje učešća žena ne samo u organima stranke nego u društveno-političkom životu Srpske i BiH.

Predsjednik Foruma Dijana Ješić pozvala je sve žene da se više uključe u politički život, da zajedno kreiraju promjene i nove politike.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković rekao je da od izbora raste podrška građana Banjaluke i Srpske ovoj politici.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana