Više hiljada građana oprostilo se od Laude

Agencije
Više hiljada građana oprostilo se od Laude

Više hiljada građana i brojne poznate ličnosti oprostile su se danas u Beču od nedavno preminulog bivšeg svjetskog šampiona Formule 1 Nikija Laude.

Od jutros u 8.00 građani su imali priliku da se oproste o Laude, odnosno ispred kovčega s njegovim posmrtnim ostacima koji je bio postavljen u bečkoj katedrali Štefansdom.

I pored kiše, ispred katedrale se formirao red jer je više hiljada ljudi željelo da oda poštu jednom od najvećih sportista Austrije.

Njegov sin Lukas stavio je trkačku kacigu na kovčeg koja je podsjećala na njegove legendarne vožnje.

Nakon tri i po sata mogućnosti za građane da se oproste od Laude, u katedralu su došle visoke zvanice, među kojima je bio i bivši vozač Formule 1 Alen Prost, kao i aktuelni prvak Luis Hamilton, ali i Arnold Švarceneger i predsjednik Austrije Aleksander van der Belen.

U svom govoru, Van der Belen istakao da se Austrija oprašta danas od jednog velikog Austrijanca.

"Lauda je bio veliki uzor Austrijancima, posebno u odnosu na greške. On je stvari video kakve jesu, analizirao je svoje sopstvene greške. Iskrena analiza grešaka je potrebna da bi se iz prošlosti moglo nešto naučiti. Lauda nam je pokazao kako se to radi", podvukao je predsjednik.

Ukazao je da je Lauda bio poznat i po svom veoma brzom povratku u sport, kada se nakon samo 42 dana posle velike nesreće na Nirnburgringu vratio na trkačku stazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana