Austrija: Zvjerski pretukli dječaka iz Srbije

Tanjug
Austrija: Zvjerski pretukli dječaka iz Srbije

Beč - Austrijsku javnost šokirao je video-snimak koji kruži društvenim mrežama na kojem se vidi kako maloljetna djeca prebijaju vršnjaka.

Kako se ispostavilo, radi se o snimku napravljenom mobilnim telefonom, koji prikazuje događaj iz Salcburga i datira od jula prošle godine, a žrtva je dječak iz Srbije.

Državno tužilaštvo odlučilo je da protiv trojice napadača, starih između 14 i 16 godina, podigne optužnicu zbog nanošenja teških povreda.

Na snimku se vidi kako jedna grupa prijeti dvojici đaka, potom ih opkoljava i zatim udara. Trojica napadača su Austrijanac i dvojica ruskih državljana koji su žrtvu udarali pesnicama, šamarali ga, ali i šutirali u glavu.

Žrtva je, inače, državljanin Srbije koji je u vrijeme napada imao svega 13 godina i koji je zadobio krvarenje u uhu. Njegov drugar, tada 12-godišnji Makedonac, zadobio je hematome od udaraca pesnicom i nogom u lice.

Prema državnom tužilaštvu, napad se dogodio 11. jula prošle godine i očigledno je bio akt osvete pošto je Srbin, navodno, prethodno isprebijao prijatelja njegovih napadača i to snimao, kao što su i oni uradili.

Osumnjičeni maloljetnici moraju pred sudom da odgovaraju za veliki broj drugih krivičnih djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana