Bramerc: Beograd mora da postupa po sudskim odlukama

Srna
Bramerc: Beograd mora da postupa po sudskim odlukama

Beograd - Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio je da Srbija mora da postupa po sudskim odlukama kada je riječ o članovima Srpske radikalne stranke Vjerici Radeti i Petru Jojiću i da je postojeća pravna osnova dovoljna da oni budu izručeni Hagu.

“Znam da neki pravni stručnjaci u Srbiji imaju drugačije mišljenje i da neke sudske odluke idu u drugom pravcu, ali moje mišljenje je da je postojeća pravna osnova apsolutno dovoljna da bi ove osobe bile izručene Hagu, kako bi im bilo suđeno”, rekao je Bramerc za RTS. On je naveo da Srbija, kao i druge zemlje članice UN, ima obavezu da sarađuje sa Tribunalom.

Bramerc kaže da je u izvještaju, koji će prezentovati 17. jula pred Savjetom bezbjednosti UN, ukazao da regionalna saradnja nije dobra kao što bi trebalo da bude.

“Kada je riječ o organizovanom kriminalu, trafikingu - situacija je dobra, ali svaki put kada se dotaknemo slučajeva ratnih zločina - naročito u vezi sa počiniocima na srednjem ili višem nivou, tu je politička dimenzija i to negativno utiče na kvalitet regionalne saradnje”, rekao je Bramerc.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana