Zoran Milanović kandidat SDP-a ZA predsjednika Hrvatske

Srna
Zoran Milanović kandidat SDP-a ZA predsjednika Hrvatske
Zoran Milanović kandidat SDP-a ZA predsjednika Hrvatske

Zagreb - Predsjedništvo SDP-a odlučilo je da njihov kandidat na izborima za predsjednika Hrvatske bude Zoran Milanović.

Predsjednik SDP-a u Hrvatskoj Davor Bernardić rekao je, nakon sjednice Predsjedništva, da stranka od Milanovića očekuje da vrati diginitet funkciji predsjednika države.

“Predložiću na sljedećoj sjednici Glavnog odbora Zorana Milanovića za SDP-ovog predsjedničkog kandidata. Za to sam dobio podršku Predsjedništva. Ovom odlukom nastavljamo borbu za ravnopravnu Hrvatsku u kojoj ne dijelimo ljude i borbu rame uz rame za život dostojan čovjeka”, naglasio je Bernardić.

On je pozvao moderne, progresivne stranke koje su za antifašizam i osnovne ljudske slobode da podrže SDP-ovog kandidata i zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj.

Milanović je rekao novinarima da sebe vidi kao predvodnika moderne Hrvatske koja se ne boji drugačijeg i koja se ne ograđuje bodljikavom žicom.

Milanović, koji je i na svom Fejsbuk” profilu objavio da će mu slogan biti “Predsjednik sa karakterom”, nije htio da komentariše mandat Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, rekavši da će to nakon četiri i po godine ocijeniti ljudi, ali je, ipak, dodao da, ako bi uspio da bude predsjednik sa karakterom, Hrvatska bila zemlja sa stavom, prenose hrvatski mediji.

On je naglasio da bi se u slučaju njegove pobjede “prema nama odnosili sa više poštovanja.

“Ne zato što to osobe koje koje vode Hrvatsku ne žele, nego zato što to ne znaju”, ocijenio je Milanović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana