Veče posvećeno heroini Milunki Savić

Srna
Veče posvećeno heroini Milunki Savić

Bijeljina - U okviru obilježavanja 100 godina od završetka Prvog svjetskog rata u Bijeljini će večeras biti organizovano veče posvećeno heroini Velikog rata - Milunki Savić.

Veče će organizovati bijeljinsko udruženje “Kraljevina Srbija” i Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912 - 1918, njihovih potomaka i poštovalaca, u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić”.

Predsjednik bijeljinskog udruženja “Kraljevina Srbija” Branislav Tomić rekao je da će u programu večeri posvećenoj Milunki Savić učestvovati eminentni gosti - pisac Milan Bogojević, novinari Mihailo Medenica i Marko Jeremić, te Branko Stanković, novinar i urednik emisije “Kvadratura kruga”.

- Milan Bogojević, autor knjige “Milunka Savić - ordenje i ožiljci” podsjetiće nas kroz predstavljanje knjige na osnovne biografske podatke heroine Velikog rata. Čućemo ko je bila Milunka Savić, gdje je odrasla, zašto i kako je stupila u rat, kakva je bila njena sudbina nakon rata - rekao je Tomić.

Prema njegovim riječima, posebnu pažnju i divljenje zaslužuje humanitarni rad Milunke Savić, o kojem se malo zna i rijetko govori.

Tomić je pozvao sugrađane da dođu u gradsku biblioteku, te naglasio da treba odati poštu ne samo Milunki, nego i svim precima koji su, preživjevši golgotu, bili dovoljno jaki da vaskrsnu srpsku državu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana