Pokreću se točkovi bibliobusa

Glas Srpske
Pokreću se točkovi bibliobusa

Banjaluka - Dugo najavljivana pokretna biblioteka ili bibliobus Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske počinje sa radom danas u 14 časova, a njena početna stanica biće Trg Krajine.

Bibliobus je novi bibliotečki servis kojim će Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske doprinijeti razvoju i oblikovanju kulturnog identiteta našeg grada. Bibliobus će građanima Banjaluke obezbijediti publikacije koje će zadovoljiti njihove potrebe u pogledu obrazovanja, informisanja i ličnog razvitka, kao i za razonodu i slobodno vrijeme.

Posebna pažnja, kako je rečeno iz biblioteke, biće posvećena potrebama djece i mladih pa će i bibliotečki fond biti pažljivo odabran.

- Pored lektire, na policama bibliobusa naći će se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi koje mladi čitaju - navedeno je u saopštenju u kojem bibliotekari otkrivaju da će usluge bibliobusa biti dostupne svima, bez obzira na starosnu dob.

Kapacitet bibliobusa, kažu podaci NUBRS, je­ 6.000 bibliotečkih jedinica, a ukupan fond namijenjen za bibliobus je 12.000, što znači da će građa u ovom pokretnom autobusu biti redovno mijenjana i dopunjavana novim naslovima shodno potrebama korisnika.

(Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana