Ispit humanosti

Milijana Latinović

Donatorsko veče, koje se devetu godinu zaredom održava u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”, još jednom će građane Republike Srpske staviti na ispit humanosti.

Ovo je nova prilika da svi zajedno u duhu praznika i darivanja pomjerimo granice dobrote i pomognemo najmlađima. Misija ovogodišnje akcije je da novcem koji će biti prikupljen tokom donatorske večeri, pozivom na humanitarni broj i uplatama na poseban račun bude kupljen uređaj za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

U RS, nažalost, godišnje oko 200 mališana ima potrebu za fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike. Kupovina ovog uređaja uliva nadu njihovim roditeljima da bitke koje biju godinama, rame uz rame sa svojim kćerkama i sinovima, nisu izgubljene.

Prethodnih godina stanovnici Srpske su ispit humanosti polagali čistom desetkom i tako vratili osmijehe na lica brojnih mališana koji biju bitke za ozdravljenje. Nema razloga da i ove decembarske noći svi zajedno, kao najveća armija humanitaraca, ne stanemo iza malih hrabrih srca i pomognemo im da osjete nove čari srećnog djetinjstva.

Zajedničkim snagama, pozivajući humanitarni broj 1411, koji je već aktivan, treba da pokažemo da sa malo dobre volje možemo pomjeriti granice i otopiti i najhladnije glečere. Svih prethodnih godina, veliki i mali, mladi i stari iz cijele Srpske bili su složni u misiji pomoći najmlađima. Humanošću su pokazali da naša Republika, iako mala po površini, ima srce najvećeg diva. 

Tako treba da bude i 23. decembra kada će mladi talenti svojim performansima uveličati veče humanosti i na taj način motivisati nas sve da darujemo svoje malo koje mnogo znači za zdravlje i radost oboljeloj djeci.

Tim hrabrim djevojčicama, dječacima i njihovim roditeljima, osim prijeko potrebnog novca za liječenje, mnogo znače i ljubav, podrška, topla riječ te zagrljaj. Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” do sada je opravdala postojanje i neraskidivim nitima povezala sve opštine i gradove. Donatorsko veče ne smije biti jedina noć u godini u kojoj se ne dijelimo. S ljubavlju, punim srcima, treba da koračamo zajedno svaki dan.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana