Poslije “cjenkanja”,završne riječi Radulovići i Stijaku u septembru

N. T.
Poslije “cjenkanja”,završne riječi Radulovići i Stijaku u septembru

Banjaluka - Burna rasprava zbog zakazivanja termina završnih riječi obilježila je suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženim za šverc narkotika.

Radulović je tokom suđenja više puta prekidao govor sudije,  zbog čega je nakratko udaljen iz sudnice. Polemika je počela kada je advokat prvooptuženog Milan Romanić rekao da mu treba 30 dana za pripremu završnih riječi. Dodatno vrijeme tražio je i advokat Stijaka Milan Romanić, pa je vijeće iznošenje završnih pomjerilo za 28. jun. Međutim, termin nije odgovarao optuženima, ali ni advokatu Brkiću jer ima ročište u Sudu BiH.

- Nismo na pijaci, sud ima obaveze i autoritet koji moramo čuvati. Imali smo maksimalno razumijevanje. Do 28. juna imate vremena - rekla je član sudskog vijeća Marija Aničić-Zgonjanin.

Međutim, poslije kraće rasprave vijeće je ponovo popustilo i iznošenje završnih riječi odgođeno je za septembar. Radulovića i Stijaka Vrhovni sud RS bio je osudio na 16 i po godina robije zbog organizovanog šverca droge u periodu od 2011. do oktobra 2013. godine. Presudu je ukinuo Ustavni sud BiH i predmet je vraćen na novo odlučivanje.

N. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana