Snimljena pogibija vozača u sudaru kod Mostara

Nevena Bunić
Snimljena pogibija vozača u sudaru kod Mostara

Mostar - Vozač “hjundaija” Milenko Pudar (62) iz Banjaluke poginuo je juče u sudaru s autobusom firme “Vildan turs” u Grabovici kod Mostara. Trenutak stradanja telefonskom kamerom snimile su nepoznate osobe, koje su se vozile iza poginulog.

Snimak stravične nesreće ubrzo se pojavio na društvenim mrežama, a na njemu se vidi da vozač “hjundaija” prije nesreće krivuda kolovozom i siječe krivine na punoj liniji. Osobe koje su ga snimale glasno su komentarisale njegovu vožnju.

- Eno ga ode pod autobus, eno gledaj... eto - čuje se na snimku.

Tragična nesreća desila se juče oko podneva, a u autobusu s kojim se sudario “hjundai” niko nije povrijeđen. Tijelo stradalog Pudara iz smrskanog automobila izvukli su vatrogasci iz Mostara, koji su morali da sijeku lim da bi došli od njega.

Osim ove tragične nesreće u protekla dva dana zabilježena je još jedna smrt na putevima u BiH. Igor Ristić (24) iz Teslića poginuo je kada je za volanom “mercedesa” udario u stub ulične rasvjete i drvo pored puta u Blatnici kod Teslića. Nesreća se desila u nedjelju uveče, na regionalnom putu prema Banji Vrućici. Prema priči izvora “Glasa Srpske”,  do nesreće je došlo kada je Ristić preticao automobil i u suprotnoj kolovoznoj traci naišao na veliku lokvu. Voda je praktično iznijela njegov “mercedes” sa puta.

- Ristić je izgubio kontrolu nad vozilom i tada je udario u stub javne rasvjete, koji je srušio, nakon čega se odbio i udario u drvo. “Mercedes” je bio gotovo smrskan - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Ubrzo su stigle ekipe policije i Hitne pomoći. Ristić je preminuo u sanitetskom vozilu na putu do teslićkog Doma zdravlja.

- Obavili smo uviđaj i prikupili tragove koji će pokazati okolnosti nesreće. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Naložena je i obdukcija tijela nastradalog, mladića, koja će biti obavljena u bolnici u Doboju. Prema nezvaničnim informacijama, nesreći je kumovala prebrza vožnja, a ograničenje na putu gdje je Ristić poginuo je 50 kilometara na čas.

 Povrijeđen biciklista

Biciklista S. F. (16) teško je povrijeđen kada ga je udario “golf” u ulici Episkopa Platona u Laktašima.

Nesreća se desila u nedjelju oko 23 časa, a za volanom “golfa” bio je E. Š. iz Laktaša. Povrijeđeni biciklista prevezen je u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent je zbrinut u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. On je primljen sa teškom povredom glave i grudnog koša. Nalazi se u komi i priključen je na aparate za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim stanjem su neizvjesne - naveli su u UKC-u RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana