Dvojica sa kapuljačama zapalila automobil u centru Banjaluke?

Nevena Bunić
Dvojica sa kapuljačama zapalila automobil u centru Banjaluke?

Banjaluka - “Ford maks”, koji koristi Jovan Šovljakov (42) iz Novog Sada, planuo je juče ujutro u ulici Nikole Pašića u Banjaluci, a sumnja se da je požar podmetnut, saznaje “Glas Srpske”.

Automobil njemačkih registarskih oznaka, u vlasništvu rentakar agencije, planuo je juče oko pet časova. Bio je parkiran ispred zgrade u kojoj je Šovljakov navodno iznajmio “stan na dan”.

- Automobil je zapaljen na dva mjesta, a sumnja se da su ga zapalila dva muškarca sa kapuljačama. Navodno je jedno lice saslušano zbog sumnje da je umiješano u podmetanje požara - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Vatrogasci su stigli brzo nakon dojave i ugasili požar. Policija je obavila uviđaj zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu.

- Prikupili smo sve tragove koji će pokazati pravi uzrok požara. Radimo na utvrđivanju svih uzroka izbijanja vatre - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Po dolasku na lice mjesta zatekli smo uništen automobil, koji je imao tragove paljenja na prednjem i zadnjem dijelu. Na prednjem sjedištu u automobilu bila su istaknuta policijska dokumenta u kojima je pisalo da je od Šovljakova nekoliko dana ranije oduzeta manja količina marihuane. Iz policije nisu htjeli da potvrde ovu informaciju.

Kako nezvanično saznajemo, policija je pregledala snimke video-nadzora sa okolnih prodajnih i ugostiteljskih objekata, da bi otkrila osobu koja je podmetnula požar.

Stanari ulice Nikole Pašića većinom su kazali da nisu ništa čuli, niti vidjeli.

- To je bilo rano ujutro, većina ljudi tada spava. Jedino smo ujutru vidjeli policiju i vatrogasce. Automobil nije eksplodirao, to bismo sigurno čuli. Ne mislim da je ovaj događaj narušio bezbjednost stanara, više nas uznemiravaju djeca koja pale petarde - rekao je jedan od stanara ove ulice.

Ratna bolnica

Požar je juče izbio i u nekadašnjoj ratnoj bolnici na Koranu kod Pala i prema prvim informacijama u požaru nije bilo povrijeđenih osoba. Više vatrogasnih ekipa gasilo je vatru. Ratna vojna bolnica “Koran” osnovana je prije 26 godina u okviru Četvrtog sanitetskog bataljona Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS. Objekat je poslije rata služio za smještaj studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana