Detalji pljačke i premlaćivanja Ostoje Milakovića: Od austrijskog penzionera oteli stari novac

Nebojša Tomašević
Detalji pljačke i premlaćivanja Ostoje Milakovića: Od austrijskog penzionera oteli stari novac

Banjaluka - Državljanin Srbije Predrag Ivanović (25) iz Užica pritvoren je zbog pljačke i brutalnog premlaćivanja starca Ostoje Milakovića (80) iz Kmećana kod Banjaluke, a policija traga za njegovim saučesnikom i sugrađaninom Lazarom P. (24).

U ovom razbojništvu učestvovao je i maloljetni Milija B. (17) iz Užica, koji je nakon ispitivanja pušten. Ivanović je predat Okružnom tužilaštvu Banjaluka, koje mu je predložilo jednomjesečni pritvor, a taj prijedlog je prihvatio Okružni sud. Trojac sumnjiče za razbojništvo, a kako nezvanično saznajemo, iz kuće Milakovića su pobjegli “kratkih rukava” jer su uspjeli da ukradu samo staru jugoslovensku novčanicu od pet miliona dinara, 20 šilinga i nešto sitnog novca. Mještani Kmećana pričaju da je pljačku “tipovao” neko iz njihovog sela i da državljani Srbije to nisu sami uradili.

- Morali su da imaju nekoga ko poznaje Ostoju i njegove prilike. Na to ukazuje činjenica da su direktno išli u njegovu kuću kao da su znali gdje treba da uđu. Vjerovatno im je neko rekao da ima novca jer je Ostoja austrijski penzioner i naveo ih kako da dođu do njega - kazao je jedan mještanin Kmećana, ne želeći da mu pominjemo ime.

Nezvanično saznajemo da policija već provjerava te navode kako bi bilo utvrđeno da li je neko “tipovao” pljačku. Pomenute mladiće sumnjiče da su u kuću Ostoje Milakovića, koji inače živi sam, upali u četvrtak ujutro oko devet časova i odmah po ulasku brutalno ga pretukli, tražeći od njega pare. Nanijeli su mu više teških povreda po cijelom tijelu i polomili vilicu. Koliko su ga brutalno tukli govore i tragovi krvi, koji su ostali po cijeloj kući. Nesrećni starac je nakon njihovog odlaska nekako uspio da pozove komšije.

Taj poziv mu je možda spasao život jer ko zna da li bi sa takvim povredama uspio da dočeka pomoć jer je živio sam. Ostoja je nakon dolaska policije odvezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju. U ovom centru su, navodeći inicijale, kazali da je on primljen u stanju politraume i odmah je zbrinut i hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju. Kako saznajemo, zadobio je potres mozga, polomljena mu je vilica i ima povrede po cijelom tijelu. Komšije i rođaci opljačkanog starca kažu da je živio sam otkako mu je preminula supruga prije desetak godina. Ispričali su da ima tri sina i tri kćerke, koji su uglavnom u inostranstvu.

Bijeli “fijat”

Mještani Kmećana pričaju da je na dan pljačke Ostoje Milakovića selom kružio bijeli “fijat”, odnosno novi “fićo”, registarskih oznaka iz Užica.

Upravo u tom automobilu u Foči su uhapšeni osumnjičeni Predrag Ivanović i maloljetni Milija B. (17) iz Užica. Oni su “pali” dan nakon pljačke, a iz Foče su u petak prebačeni u Banjaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana