Banjalučanin pustošeći kladionice obljubio radnicu

Nebojša Tomašević
Banjalučanin pustošeći kladionice obljubio radnicu

Banjaluka - Marko Opačić (33) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je prijeteći pištoljem opljačkao devet sportskih kladionica na području Banjaluke i Laktaša tokom kojih je jednu od radnica natjerao da se skine gola i dirao je po grudima, saznaje “Glas Srpske”.

Policija ga sumnjiči da je počinio ukupno 11 krivičnih djela i ukrao oko 13.000 maraka. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovoj meti bile su kladionice “AM sport”, “Premijer”, “Iks lajv”, “Bet lajv”, “Wwin” i “Meridijan”. Sve pljačke je počinio od novembra prošle do februara ove godine. Opačić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji koja je sprovedena 1. i 2. marta i nakon ispitivanja predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, koje je za njega zatražilo jednomjesečni pritvor. Izvor blizak istrazi pojasnio je da je Opačić u pljačkaške pohode išao uglavnom u večernjim časovima “reno lagunom”.

- Prethodno je osmatrao kladionice, a pljačke je činio pred kraj radnog vremena kada radnice ostanu same. Bio je maskiran fantomkom, a u pojedinim slučajevima nosio je hiruršku masku preko lica. Birao je kraj radnog vremena i zbog činjenice da tada ima više novca u kasi - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Opačić 25. novembra 2018. natjerao radnicu sportske kladionice “Wwin” da se skine gola, zbog čega ga sumnjiče za bludne radnje.

- Utjerao je u toalet, a nakon što je natjerao da se skine, dirao je po grudima. Tada je odnio oko 3.600 KM i pobjegao ostavivši uplakanu radnicu koja je doživjela veliki šok - kazao je ovaj izvor.

Pojasnio je da je zbog ove pljačke policija u decembru bila uhapsila F. Ž. (17) koji je priznao da je to počinio, ali se na osnovu novoprikupljenih dokaza ispostavilo da je tu pljačku počinio Opačić.

Policijska uprava Banjaluka juče je na vanrednoj konferenciji za novinare saopštila da je tokom 1. i 2. marta u dvije akcije riješila 23 krivična djela i uhapsila M. O. i P. I.

- M. O. sumnjičimo da je počinio 11 krivičnih djela i to devet razbojništava, obljubu nad nemoćnim licem i pokušaj teške krađe. Teretimo ga da je od 25. novembra prošle do 24. februara ove godine na području Banjaluke i Laktaša maskiran i prijeteći oružjem od radnica više sportskih kladionica ukrao 13.000 KM - kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka Darko Novković i dodao da je P. I. uhapšen u akciji “Elzet” zbog sumnje da je počinio 12 krađa u kojima je ukrao robu vrijednu 5.000 KM.

Nezvanično saznajemo da riječ o Predragu Ivaniću (25) iz Banjaluke.

Elzet”

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Predrag Ivanić (25), koji je pao u akciji “Elzet”, uglavnom je provaljivao u vikendice i prazne kuće.

- Krao je alat, električne i druge mašine i vrijedne stvari. Koristio je odsustvo vlasnika ili njihovu nepažnju kako bi krao razne vrijedne stvari - kazao je ovaj izvor. Policijska uprava Banjaluka Ivanića tereti da je počinio sedam krađa i pet teških krađa. On je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana