Podnesena prijava protiv direktora “Medicinske škole” u Banjaluci

Nezavisne
Podnesena prijava protiv direktora “Medicinske škole” u Banjaluci

Banjaluka – Policija iz Banjaluke podnijele je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv Banjalučanina V.J. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju prijava je podnesena protiv direktora “Medicinske škole” u Banjaluci Vladimira Jagodića.

“J.V. se sumnjiči da je kao direktor javne ustanove iz Banja Luke, prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, zaposlenima sa novostečenom visokom stručnom spremom, odredio veći platni koeficijent od onog koji je predviđen Zakonom o platama zaposlenih u oblasti prosvjete i kulture Republike Srpske”, navode iz Policijske uprave Banjaluka i dodaju da je izvršenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeni zaposlenim radnicima pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 32.000 KM, dok je za isti iznos oštetio budžet RS.

“To je bilo 2017. godine. Resorno ministarstvo je dalo saglasnost da se njima da viši  koeficijent i ja sam postupio po aktu ministarstva”, rekao je Jagodić za “Nezavisne”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana