Na Đurđevdanskom festivalu nastupiće 19 mališana

A. J. R.
Na Đurđevdanskom festivalu nastupiće 19 mališana

Banjaluka - Na finalnoj večeri ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala, 26. po redu, koji će biti održan 10. maja u Sportskoj dvorani “Borik”, nastupiće 19 mališana iz šest država svijeta.

Desetočlana komisija sastavljena od kompozitora, muzičkih pedagoga, urednika i producenata iz Bugarske, Srbije, Hrvatske i BiH izabrala je 16 dječjih kompozicija za takmičarski program. 

- Na konkurs za izvođače prijavljeno je 54 djece uzrasta do 12 godina, i to 21 solista iz inostranstva i 34 iz BiH. Komisija je izabrala 18 djevojčica i jednog dječaka koji dolaze iz Rusije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH - navedeno je u saopštenju organizatora festivala. 

Istakli su da je za ovaj dječji festival, uz koji su odrastale generacije, u proteklom periodu napisano oko 500 kompozicija, a ove godine na konkurs je stiglo 49 autorskih radova, i to 23 iz Srbije, deset iz BiH, šest iz Crne Gore, četiri iz Bugarske, po dva iz Rusije i Hrvatske te po jedan rad iz Slovenije i  Mađarske. Finalno veče ovog najdugovječnijeg i već 26 godina najpoznatijeg festival dječje pjesme počeće u 20 časova. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana