Vlada RS pomaže poljoprivrednicima u Kalinoviku

Srna
Vlada RS pomaže poljoprivrednicima u Kalinoviku

Banjaluka - Vlada Republike Srpske odobrila je juče realokaciju 80.000 KM iz budžetske rezerve za obezbjeđenje sredstava za sufinansiranje nabavke steonih junica u Kalinoviku.

Ova opština je dostavila zahtjev za sufinansiranje nabavke visokomliječnih junica, u kojem je navedeno da je 80.000 KM potrebno za sufinansiranje nabavke 33 rasne mliječne junice po cijeni od 3.500 KM, s obzirom na to da poljoprivredni proizvođači u ovoj opštini nisu platežno sposobni da to sami finansiraju, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću. U saopštenju je istaknuto da je u zahtjevu navedeno i da je namjera opštine Kalinovik da putem lokalnog udruženja farmera organizuje revolving fond, a oni koji dobiju steonu junicu bi bili obavezni da prvo žensko tele dodijele narednom korisniku s ciljem dugoročnog poboljšanja rasnog sastava i produktivnosti po grlu.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila i uslove za dodjelu koncesija za izgradnju i korišćenje dvije hidroelektrane (HE) na Drini i to HE “Foča” investicione vrijednosti 232.743.770 KM i HE “Paunci” investicione vrijednosti 246.434.580 KM. Koncesije će biti dodijeljene putem pregovaračkog postupka, a na osnovu ponude “Elektroprivrede RS”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana