Rogatički KUD održao tradicionalni koncert: Raskoš folklora u čast Sretenju Gospodnjem

S. M.
Rogatički KUD održao tradicionalni koncert: Raskoš folklora u čast Sretenju Gospodnjem

Rogatica - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Sretenje", koje funkcioniše pri Crkvenoj opštini Rogatica, priredilo je u nedjelju uveče tradicionalni koncert folklora povodom krsne slave Sretenja Gospodnjeg i 16 godina rada.

Uz članove KUD-a slavljenika, na koncertu su kao gosti učestvovali folkloristi iz "Prosvjete" u Rudom, "Mladosti" sa Pala, "Izvora" iz Čajniča i "Mosta" iz Bratunca. Koncert su otvorile nade folklora KUD-a "Sretenje", a onda su, na zadovoljstvo prisutnih ljubitelja narodnih igara, nastupali članovi gostujućih društava igrajući kola sa Kosova, iz Šumadije, Vranja i Bosilgradskog krajišta.

Više desetina gledalaca posebno je pozdravilo članove KUD-a "Most" iz Bratunca kojima je to bilo prvo gostovanje u Rogatici. Oni su odigrali kolo "Binačka Morava", a prethodio mu je nastup Olje Babić koja je uz pratnju Đorđa Nikolića na gitari otpjevala baladu "Heroji sa Košara".

Publici i učesnicima obratio se osnivač "Sretenja" protojerej-stavrofor Gvozden Arambašić koji nakon odlaska iz Rogatice služi u Sremskoj Mitrovici.

- Što Bog daje, niko ne može uzeti, a meni je dao Rogaticu i Rogatičane i oni su mu uvijek u srcu - rekao je Arambašić, a sudeći po aplauzu koji je dobio, i on je u srcu Rogatičana.                                                                                                                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana