Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara

Srna
Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara
Biciklisti završili trku dugu više od 1.000 kilometara

Banjaluka - Učesnici brevet biciklističke trke duge 1.030 kilometara stigli su danas na cilj u Banjaluku.

Biciklisti iz BiH, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Hrvatske započeli su u četvrtak, 13. juna iz Banjaluke vožnju dugu 1.030 kilometara, za šta su na raspolaganju imali samo 75 časova.

Multidisciplinarnu biciklističku manifestaciju “Bi hard, ultra rejs end brevet” /”B-HARB Ultra Race  & Erevet/ organizovalo je banjalučko Udruženje građana “Centar za bolji kvalitet života” uz podršku Grada Banjaluka i Turističke organizacije.

Nikica Atlagić iz ovog udruženja rekao je Srni da je cilj da se Banjaluka prikaže kao popularna destinacija za ovakav vid turizma - ciklturizam.

Prema njegovim riječima, biciklisti su krenuli iz Banjaluke, a potom su posjetili Mrakovicu, Jajce, Kupres, Ljubuški, Trebinje, Tjentište, Višegrad, Jahorinu, Vlašić i imali su priliku da uživaju u ljepotama Srpske.

Atlagić, koji je i sam učestvovao u trci, kaže da su vremenski uslovi za vožnju bili veoma teški, te da je ova manifestacija opravdala svoj međunarodni karakter.

Portparol Turistička organizacija Grada Banjaluka Branka Branković kaže da ova organizacija podržava cikloturizam, koji bi u budućnosti mogao u znatnoj mjeri promovisati Banjaluku i proširiti njenu ponudu.

“Start i cilj trke bili su u Banjaluci, tako da je naš grad nakon završetka trke opet u fokusu”, naglasila je Brankovićeva.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana