Sedam boračkih udruženja od interesa za grad

V. G.
Sedam boračkih udruženja od interesa za grad

Banjaluka - Sedam udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Banjaluci predloženo je za status udruženja od interesa za grad, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu.

U Odjeljenju navode da je ovo definisano prijedlogom odluke o utvrđivanju statusa udruženja od interesa za grad, koju će razmatrati odbornici na narednoj sjednici Skupštine grada. Riječ je o Boračkoj organizaciji, Organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Gradskoj organizaciji amputiraca “Udas”, Udruženju bivših logoraša Drugog svjetskog rata i njihovih potomaka, Savezu logoraša grada Banjaluka, Udruženju civilnih invalida - žrtava rata i Gradskom odboru SUBNOR-a.

Uslov za sticanje ovog statusa jeste da su prijavljena udruženja ostvarila značajne rezultate u oblasti poboljšanja materijalnog i socijalnog položaja učesnika oslobodilačkih ratova, uključujući afirmaciju i očuvanju tekovina, kao i obilježavanje značajnih događaja i datuma.

U okviru budžeta Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu postoje dva granta za sufinansiranje udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, i to projekata kao i  redovnih aktivnosti udruženja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana