Počinje obuka za ronjenje na Vrbasu

Srna
Počinje obuka za ronjenje na Vrbasu

Banjaluka - Ronilački klub "Delfin" iz Banjaluke držaće ronilačku obuku na Vrbasu za turiste i Banjalučane, čime će obogatiti turističku ponudu grada, rekao je Srni predsjednik kluba Igor Gajić.

"Oni koji prođu obuku će na nov način doživjeti rijeku Vrbas, prirodne ljepote i nadamo se, ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada", rekao je Gajić, koji je i instruktor ronjenja. Gajić je rekao da je projekat namijenjen prevashodno turistima, ali i Bnjalučanima, prvenstveno onima koji nisu ronioci.

On pojašnjava da je riječ o programu koji omogućava da osoba koja nije ronilac nakon kraće teoretske pripreme koja traje do 30 minuta, zaroni u vodu u potpunosti opremljena lakom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ili vođe ronjenja.

"Program omogućava i ronjenje na dah uz upotrebu maske, peraja, disalice i ronilačkog odjela", rekao je Gajić.

Predsjednik Kluba "Delfin" kaže da su ovakve ronilačke aktivnosti zastupljene i veoma tražene na svim svjetskim turističkim odredištima i čine veliki udio u globalnoj turističkoj ponudi.

Ove aktivnosti "Delfin" realizuje kroz projekat "Ronilačko ljeto u Banjaluci" čija je osnovna ideja stvaranje novog turističkog proizvoda, koji bi uz ostalu ponudu grada, trebalo da omogući dalje kreiranje i razvoj paketa usluga turističkim agencijama koje se bave receptivnim turizmom.

Gajić je rekao da je prvi dio projekta koji se odnosi na obuku ljudi na rijeci Vrbas koji će raditi sa turistima počela krajem maja i završava se krajem juna.

"Drugi dio projekta koji se odnosi na program za turiste kreće od 1. jula, što je uslovljeno vodostajem rijeke Vrbas i vidljivošću", kaže Gajić.

On je naveo da će programi biti realizovani na različitim lokacijama na rijeci Vrbas, uglavnom vikendima, a za veće grupe i radnim danima.

Gajić je dodao da će u slučajevima nepovoljnih vremenskih uslova programi biti realizovani na alternativnim lokacijama, uključujuči i gradske bazene.

On je istakao da će projekat biti realizovan u saradnji sa banjalučkim turističkim agencijama i biće nuđen individualno, kao i kroz pakete usluga.

"To će korisnicima projekta omogućiti dodatne povoljnosti, jer će svi učesnici na nov način doživjeti rijeku Vrbas, prirodne ljepote i nadamo se, ponijeti lijepe uspomene iz našeg grada", rekao je Gajić.

Projekat "Ronilačko ljeto u Banjaluci" podržao je grad Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana