Zimska magija u “Snješkovu”

Milanka Mitrić
Zimska magija u “Snješkovu”

Banjaluka - Zimski dani u decembru i miris pahulja koje tek treba da padnu donose naznaku prave zimske magije.

Mjesto zimske magije je, kao i svake godine, Dječije pozorište RS.

Iako pravi snijeg još nije pao, u pozorištu je sve moguće, pa za najmlađe zimske radosti već uveliko počinju i sve je spremno za otvaranje ovogodišnje kulturno-zabavne manifestacije “Snješkovo”.

Petu godinu zaredom ova snježna bajka biće otvorena ispred Dječijeg pozorišta RS u nedjelju u 17 časova.

Uz omiljene, poznate dječije junake Mašu i Medu, Svetog Nikolu i Djeda Mraza i sve uz pjesmu dječijeg hora “Vrapčići”, prisutne će u svoj magični snježni svijet povesti Snješko Bijelić, domaćin  u “Snješkovu”.

“Snješkovo” svake godine obuhvata cjelokupan holski prostor, dvije male scene i Muzej pozorišnih lutaka Dječijeg pozorišta RS. 

- Na samom ulazu, u holu pozorišta, posjetioci će se naći pred nevjerovatnim snježnim gradom u kojem žive rođaci Snješka Bijelića različitih oblika, veličina i karaktera - naveli su u Dječijem pozorištu.

Za  bajkovitu atmosferu zaslužna je Berina Šuščević, scenograf DPRS, dok je novogodišnja prodavnica preuzeta iz prošlogodišnje novogodišnje predstave, a djelo je Dragane Purković-Macan. Za izgled Muzeja lutaka i dizajn pobrinula se Ana Vasić.

- U prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće održavani različiti sadržaji, počevši od maštaonice sa Jelenom Kojović-Tepić, poetskih časova s autorima za djecu - Rankom Pavlovićem, Vidom - Vickom Vukelićem i Jelenom Glišić, slikarskih radionica sa Berinom Šuščević, čitanja bajki sa glumicama Dječijeg pozorišta, oslikavanja lica ili umjetničkih radionica “Čarobne teglice” sa Majom Dodig, do modne revije i radionica kuvanja sa Miroslavom Janjaninom - rekli su iz Dječijeg pozorišta.

Na maloj sceni publika će imati priliku da pogleda crtane filmove u izboru Slaviše Radana, kao i predstavu “Lažucka Izmišljotinić” Đurđe Vukašinović.

Manifestacija je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva i pokloni biće donirani udruženju roditelja prijevremeno rođenih beba “Mrvice”.

“Snješkovo” će biti otvoreno do 30. decembra, svaki dan od 11 do 19 časova.

Prijatelji

Meću prijateljima i pokroviteljima manifestacije je kabinet predsjednice RS Željke Cvijanović, koji se pobrinuo da svaki posjetilac dobije bar jedan slatkiš. Brojni prijatelji “Snješkova” - “m:tel”, “Prointer”, “Vivia”, “Bojprom” i drugi, pobrinuli su se da i ove godine prostor pozorišta odiše čarolijom i da svi sadržaji u njemu budu besplatni i poklon našoj vjernoj publici - kazali su u Dječijem pozorištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana