Veličanstven koncert Stefana Milenkovića i Vladimira Miloševića na zatvaranju

D. K.
Veličanstven koncert Stefana Milenkovića i Vladimira Miloševića na zatvaranju

Banjaluka - Virtuoznim i nadahnutim izvođenjem violiniste svjetskog glasa Stefana Milenkovića i pijaniste Vladimira Miloševića na veličanstven način završeno je prvo izdanje Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata" koji je u organizaciji Banskog dvora održan od 11. do 15. oktobra.

Dugotrajni aplauzi nakon maestralnog izvođenja zahtjevnog repertoara, sastavljenog od poznatih djela Bramsa, Rahmanjinova, Geršvina i Sarasatea, vratili su umjetnike dva puta na bis, nakon čega je banjalučka publika ovacijama i na nogama ispratila izvođače sa scene.

Festival je nastao iz želje organizatora da i Banski dvor Kulturni centar, po uzoru na sve značajnije kulturne centre u regionu, pokrene vlastite višednevne kulturne manifestacije u svojoj produkciji.

- Prepuna koncertna dvorana Banskog dvora tokom svih pet festivalskih večeri dokazala je da Banjaluka i te kako ima publiku željnu reprezentativnih kulturnih programa, te da joj je samo potrebno ponuditi kvalitet i na adekvatan način prezentovati i promovisati konkretan kulturni događaj. Izuzetne i pozitivne reakcije stručne javnosti daju nam istinski vjetar u leđa za dalji rad i daćemo sve od sebe da festival u budućnosti postane ono što smo i najavili - tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će stimulisati muzički i kulturni razvoj Republike Srpske - kazao je direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana