Ускоро почиње снимање документарца о Матији Бећковићу

Срна
Ускоро почиње снимање документарца о Матији Бећковићу

Београд - Редитељ Пуриша Ђорђевић ових дана ће почети да снима прве кадрове документарног филма “Матија” о Матији Бећковићу, преноси “Спутњик”.

“Књигу снимања написао сам пре десет дана, а њена почетна реченица гласи: жВолео бих да падне снег и да се у том снежном наносу сретнемо са Матијом Бећковићем јер сматрам да ћемо се помоћу мале олује од снега боље приближити његовим стиховимаж. То је прва слика”, рекао је Ђорђевић.

Он је напоменуо да је пред њим, уз све што рад на филму подразумијева, и један посебан задатак.

“Филм мора да изазове она осећања која ја имам према Матији - да га волим и да га мрзим. То је особина сваког доброг филма, да у једном кадру кажеш жово је лепож, а већ у следећем жчуди ме да је режисер то употребиож”, навео је Ђорђевић.

Он је додао да ће у овом документарцу бити и сцена којој Бећковић звони на једна врата на којима се појављује Алекса Ђилас, син његовог пријатеља Милована Ђиласа.

“У филму морамо да констатујемо да је у време када је Милован Ђилас био заточен сам са собом, Матија био једини човек који је понекад звонио на његовим кућним вратима”, додао је Ђорђевић.

Редитељ није навео када ће се филм “Матија” наћи пред публиком.

“Ми ћемо почети по зими нешто да снимамо. Онда ћемо мало сачекати. Мораћемо посећивати Ваљево, Матијино родно место”, рекао је Ђорђевић.

Он је напоменуо и да на почетку филма мора да исприча трагичну судбину Бећковићевог оца, али и када је пјесник добио страшну вијест да је његова супруга Вера Павладољска умрла у болници.

“Он је то констатовао стиховима, али та страшна реченица мора да буде јасно назначена, утолико пре што га прати кроз цео живот”, рекао је Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана