Улазнице за представе “Пинокио” и “Орлови рано лете” распродате

Д. К.
Улазнице за представе “Пинокио” и “Орлови рано лете” распродате

Београд - Успјешна сарадња и размјена позоришних остварења два театра за дјецу - Малог позоришта “Душко Радовић” из Србије и Дјечијег позоришта Републике Српске наставља се и ове године.

 У оквиру, сада већ традиционалне манифестације, под називом “Дани Дјечијег позоришта РС у Београду” Дјечије позориште Републике Српске ће данас и сутра у Малом позоришту “Душко Радовић” београдској публици представити своје двије представе “Пинокио” и “Орлови рано лете”.

- Улазнице за све представе су распродате - поручују из Дјечијег позоришта РС.

“Пинокио” је намијењен најмлађој позоришној публици вртићког и нижег основношколског узраста. Драматизацију и режију потписује познати бугарски редитељ Славчо Маленов, а сценографију и лутке Васил Рокоманов. Улоге у представи тумаче Божана Бијелић, Душко Мазалица, Александра Спасојевић, Саша Терзић, Жељко Милићевић, Александар Бланић и Свјетлана Андрић.

Са овом представом Дјечије позориште Републике Српске имало је част да учествује и освоји награде на више међународних фестивала од којих су најзначајније: Гран при за најбољу представу на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици и Гран при на Которском фестивалу позоришта за дјецу. Представа “Орлови рано лете” намијењена је дјеци старијој од 10 година, као и младима и одраслима који су уживали у истоименом роману Бранка Ћопића. Ауторка драматизације је Милица Пилетић, а редитељ Југ Радивојевић. Поред глумаца ансамбла ДПРС: Душка Мазалице, Драгана Вучића, Ђурђе Вукашиновић, Александра Бланића, Ђорђа Јанковића, Слободана Перишића, Жељка Милићевића, Саше Терзића, Драгана Бањца, Ане Анђелић и Божане Бијелић, улоге су повјерене и младим глумцима Ивану Перковићу и Марку Недељковићу. Представа је премијерно изведена 11. децембра прошле године и одлично примљена од бањалучке публике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана