Угљевик: Отворена изложба фотографија аутора Драгана Ђукића

Срна
Угљевик: Отворена изложба фотографија аутора Драгана Ђукића

Угљевик - У угљевичком Центру за културу “Филип Вишњић” вечерас је отворена самостална изложба умјетничких фотографија аутора Драгана Ђукића из Угљевика.

Фотографије, које ће посјетиоци наредних 20 дана имати прилику да виде, настале су током посљедње четири године, а изложено их је укупно 25.

Ђукић је рекао да је на изложби представио ток развоја свог стваралачког опуса, који је разнолик и варира од сцена из природе све до урбаних простора, не базирајући се само на једној тематици која би била водиља цијеле изложбе.

“Ово је моја прва изложба која има 25 фотографија. Заступљене су три теме, а то је пејзаж, биљни и животињски свијет и залазак сунца. Изложио сам радове са тим мотивима, јер су моји први радови баш били радови тих мотива”, рекао је Ђукић Срни.

Он је напоменуо да се овим послом бави 15 година, а у посљедњих пет година и озбиљније.

“Од дједа сам наслиједио традицију која је дуга 65 година. Годинама касније усвајао сам његов радознали и истраживачки дух - дух фотографа, којим желим да пренесем утиске свега онога што ме и самог гануло”, рекао је Ђукић.

Ђукић је навео да је ова умјетност постала незаобилазна у његовом животу, дио његовог постојања, па и опсесија.

“Свим мотивима прилазим на исти начин, односно, не укључујући лични печат и трудећи да се што вјерније представим стварност”, рекао је Ђукић.

Изложбу је отворила замјеник начелника општине Угљевик Цвјетана Драгоњић.

Драган Ђукић добитник је признања за умјетнички рад из области умјетничког стваралаштва општине Угљевик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана