U Novom Grads predstavljen roman Nenada Suzića “Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša”

Srna
U Novom Grads predstavljen roman Nenada Suzića “Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša”

Novi Grad - U Kulturno-obrazovnom centru u Novom Gradu predstavljen je roman Nenada Suzića “Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša”.

Književnik Ranko Pavlović kaže da je nakon brojnih stručnih i naučnih djela Suzić napisao savremeni roman.

- Suzić je uspio na vrlo zanimljiv način naučnu fantastiku da uvrsti u ovo vrijeme i jednu ljubavnu priču, i da sve to protka poezijom koja, na neki način, drži na okupu junake romana - profesora i asistentkinju, ali su jednako interesantni i vanzemaljci i podzemaljci, tako da imamo jedno sasvim novo književno djelo koje će sigurno imati svoje čitaoce - rekao je Pavlović.

Suzić kaže da je nakon stručnih radova, njih 230, od čega 29 knjiga, napisao i ovu 30. knjigu misleći da će to biti odmor.

- Kad sam počeo da pišem, mislio sam da ću se odmoriti, ali je bilo teže nego pisati stručno djelo. Nastalo je kao književno djelo. Miješao sam poeziju i prozu, usudio se poigrati književnim žanrovima - kaže Suzić.

Prema njegovim riječima, ideja za naslov djela potekla je od Pabla Nerude i “Dvadeset ljubavnih pjesama i jedne očajnikove”.

- Ja sam napisao “Pedeset ljubavnih, a jedna čemeruša”, a čitalac mora sam saznati koja je - kaže Suzić, koji je roman promovisao u amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je promocija održana u sklopu manifestacija koje se u Novom Gradu održavaju povodom Dana opštine - Petrovdana. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana