У Новом Градс представљен роман Ненада Сузића “Педесет љубавних, а једна чемеруша”

Срна
У Новом Градс представљен роман Ненада Сузића “Педесет љубавних, а једна чемеруша”

Нови Град - У Културно-образовном центру у Новом Граду представљен је роман Ненада Сузића “Педесет љубавних, а једна чемеруша”.

Књижевник Ранко Павловић каже да је након бројних стручних и научних дјела Сузић написао савремени роман.

- Сузић је успио на врло занимљив начин научну фантастику да уврсти у ово вријеме и једну љубавну причу, и да све то протка поезијом која, на неки начин, држи на окупу јунаке романа - професора и асистенткињу, али су једнако интересантни и ванземаљци и подземаљци, тако да имамо једно сасвим ново књижевно дјело које ће сигурно имати своје читаоце - рекао је Павловић.

Сузић каже да је након стручних радова, њих 230, од чега 29 књига, написао и ову 30. књигу мислећи да ће то бити одмор.

- Кад сам почео да пишем, мислио сам да ћу се одморити, али је било теже него писати стручно дјело. Настало је као књижевно дјело. Мијешао сам поезију и прозу, усудио се поиграти књижевним жанровима - каже Сузић.

Према његовим ријечима, идеја за наслов дјела потекла је од Пабла Неруде и “Двадесет љубавних пјесама и једне очајникове”.

- Ја сам написао “Педесет љубавних, а једна чемеруша”, а читалац мора сам сазнати која је - каже Сузић, који је роман промовисао у амфитеатру Културно-образовног центра.

Замјеник начелника општине Бојан Лукач рекао је да је промоција одржана у склопу манифестација које се у Новом Граду одржавају поводом Дана општине - Петровдана. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана