У Бијељини одржано пјесничко вече стваралаца из Српске и Србије

Срна
У Бијељини одржано пјесничко вече стваралаца из Српске и Србије

Бијељина - У Народној библиотеци “Филип Вишњић” у Бијељини синоћ је одржано вече пјесника из седам књижевних клубова из Републике Српске и Србије.

Радмила Ђокић, члан Књижевног клуба “Јован Дучић” из Бијељине, истиче да су ове књижевне вечери резултат сарадње са пјесницима из земље и окружења, те да представљају лијепо дружење и могућност размјене искустава.

“Вечерас су са нама пјесници из седам књижевних клубова из Српске и Србије, а наредних година ову сарадњу ћемо проширити на пјеснике из Зворника и Суботице”, рекла је Ђокићева новинарима.

Она је навела да Књижевни клуб “Јован Дучић” има 17 чланова, те да је извјесно његово проширење, јер им се већ придружио један млади пјесник.

На 17. пјесничкој вечери учествовали су Књижевни клуб “Савовање” из Шамца, Културно-просвјетно друштво “Васо Пелагић” из Пелагићева, те Српско-умјетничко друштво “Београд”.

Учесници из Шида синоћ су били Српски књижевни клуб “Милош Црњански” и Народна библиотека “Симеон Пишчевић”.

На пјесничкој вечери представили су се и чланови Књижевног друштва “Ријеч” из Рогатице, Књижевног клуба “Вук Караџић” из Лознице, те пјесници Књижевног клуба “Благоје Јастребић” из Вашице у општини Шид.

Организатори пјесничке вечери су Књижевни клуб “Јован Дучић” из Бијељине и Народна библиотека “Филип Вишњић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана