Трипку Драганићу прва награда за пјесму “Више Вишеграда праведна свјетлост”

Данко Кузмановић
Трипку Драганићу прва награда за пјесму “Више Вишеграда праведна свјетлост”

Вишеград - У Андрићграду су уручене награде најбољим пјесницима који су побједници конкурса “Пјесме Андрићграду”, на који је пристигло приближно 500 пјесама аутора из 16 држава.

Првонаграђени је Трипко Драганић из Подгорице за пјесму “Више Вишеграда праведна свјетлост”, док друго мјесто дијеле Славица Дедић из Подгорице за пјесму “Лазарево вино у Андрићграду”, Драгица Грбић из Вишеграда за пјесму “Знамо се ми граде” и Драгица Стојановић из Зрењанина за пјесму “Мехмед пашин мост”.

Како жири додјељује седам награда, треће мјесто дијеле Радмила Милојевић из Параћина за пјесму “Визија”, Миљана Игњатовић-Кнежевић из Ниша за пјесму “Град од душе и камена” и Вера Јелић из Крагујевца за пјесму “Љубављу растеш”.

Организатор конкурса Божидар Шкобић рекао је да се на сваком окупљању у Андрићграду сусрећу и препознају драга лица, упознају нова и схватају колико су богатији захваљујући творцу Андрићграда и општини Вишеград.

Драганић је рекао да му ова награда много значи јер је Андрићград добио име по нобеловцу Иви Андрићу.

- Андрићград је важан за историју, јер је у њему уткано све оно што вриједи за српски народ, а то је посебно исказано спомеником браћи Соколовић - додао је Драганић.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана