Svetla Radulova najbolji slikar

R. Mi.
Svetla Radulova najbolji slikar

Trebinje - Bugarska slikarka Svetla Radulova proglašena je za najboljeg umjetnika Četvrte međunarodne likovne kolonije “Kolo”, koja je u Muzeju Hercegovine završena zajedničkom izložbom slika 25 umjetnika iz osam zemalja regiona i dodjelom nagrada najboljim učesnicima i promotorima manifestacije.

Radulova, koja je izrazila zahvalnost organizatorima za ovo laskavo priznanje, nagrađena je organizovanjem samostalne izložbe u Muzeju Hercegovine do kraja ove godine. Španski slikar Hose Manuel Aznar Dijaz najbolji je umjetnik ovogodišnjeg saziva kolonije, po ocjeni njegovih kolega.

- Čast mi je što sam bio dio ove kolonije, hvala organizatorima i divnim kolegama, ovo je fantastično iskustvo koje ću pamtiti zauvijek - naveo je Dijaz, koji je nagradu - opremu i slikarski pribor poklonio djeci, najmlađim polaznicima kolonije, na opšte zadovoljstvo prisutnih.

Za najboljeg promotora kolonije i grada Trebinja među učesnicima proglašen je akademski slikar Miomir - Mišo Vemić iz Nikšića. Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić istakla je da je ovo veče zahvalnosti svim umjetnicima učesnicima kolonije, koji su unijeli mnogo radosti i ljubavi u grad.

- Između svih nas vladalo je bratstvo i pozitivna energija i u tom duhu nastavićemo i sljedeće “Kolo”. U “Kolo” nas je poveo Dražen Milić, pridružili su se naš muzej i grad Trebinje, a od ovo godine priključilo nam se i resorno ministarstvo. To je kolo ljubavi, kojem se teško može odoljeti. Oplemenili ste prostor muzeja, ali i prostor svih onih koji su na humanitarnoj aukciji za našeg oboljelog dječaka Matiju Darmanovića kupili slike, oplemenili ste i naše duše, pokazali ste najljepšu stranu ljudskog bića, pomogli ste onima koji su u nevolji - kazala je Grujićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana