Стенд-ап комедијом “Вече са Дињом” затворен фестивал за младе у Бијељини

Срна
Стенд-ап комедијом “Вече са Дињом” затворен фестивал за младе у Бијељини

Бијељина - Стенд-ап комедијом “Вече са Дињом” Сандре Силађев у Бијељини је завршен четврти фестивал за младе “ПротфесТ”, који је организовало Удружења грађана “Убунту”.

За четири дана фестивала, од 11. до 14. октобра, љубитељи умјетности имали су прилику да виде неколико позоришних представа, промоција књига и концертних свирки.


У “Јелен” пабу наступали су ди-џеј “Спикер Хампин”, “Сидс” и “Блек рум” из Хрватске, као и “Папавер казинс” из Мађарске.

Наступили су и бендови “Пасд” из Мађарске, “Г.Р.И.М.М” из БиХ и “Лав хантерс” из Србије, глумац Сергеј Трифуновић који је пуштао музику, као и “Бабадух” и “Харлекин” из Србије, као и “Хејз ен еш” из Македоније.

Менаџер Града Бијељина Милош Стевановић рекао је синоћ пред затварање фестивала да је Град поносан што се већ четири године одржава “Протфест” и најавио да ће за такве манифестације од сљедеће године бити издвојена већа финансијска средства.

Стевановић је најавио да ће Град од сљедеће буџетске године издвојити средства и подржати рад новооснованог Градског позоришта “Семберија”.

“Настојаћемо да, у сарадњи са директором позоришта Иваном Петровићем, доведемо и значајнија имена српске културне сцене”, рекао је градски менаџер.

Члан Организациног тима фестивала “Протфест” Мирна Јовановић истакла је да је организатор задовољан током и посјетом публике, истичући да су свирке биле посјећеније.

“Ипак, очекујемо да ћемо до сљедећег жПротфестаж обезбиједити и више различитих садржаја, да ћемо финансијски бити подржани, што нам је, иначе, сваке године велики проблем, али ми успјевамо захваљујући младим људима, који уз нас неколико волонтирају”, рекла је она.

Директор бијељинског Позоришта Иван Петровић истакао је да је музика на
“Протфесту” била квалитетна, а циљ фестивала и јесте промовисање правих вриједности.

Он је истакао даје задовољан како је протекао овогодишњи “Протфест” и да, управо због добре сарадње са спонзорима, очекује да ће и сљедеће године бити организован.

Петровић је захвалио и Граду Бијељина и Министарству просвјете и културе Републике Српске на подршци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана