Слике и скулптуре посвећене мачкама у Галерији “Соња Бикић

М. М.
Слике и скулптуре посвећене мачкама у Галерији “Соња Бикић

Бањалука - У Галерији “Соња Бикић” у Бањалуци отворена је изложба “Мачке”. Поставка се састоји од слика истакнутог сликара Бекира Мисирлића и дјела керамоскулптора и академске сликарке Соње Бикић.

У оквиру изложбе посјетиоци ће имати прилику да виде 12 слика Бекира Мисирлића и 12 скулптура Соње Бикић. На отварању изложбе посјетиоци су имали прилику да виде и десет Соњиних шоља за чај и кафу у облику мачке, те да пробају “Хармонџ” чај, рађен по рецепту бренда Бибина баштица.

Стручно мишљење о изложби исказала је историчарка умјетности Љиљана Пердув-Мисирлић, а изложбу је званично отворио предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић. Посјетиоцима изложбе је представљена и композиција академског музичара Горана Рађевића о теми “Мачке”.

- Када да сам отворила Галерију 2014. године, имала сам шоље у облику мачака, птица, али и разних других облика. Те године, у новембру, позвала сам посјетиоце да дођу и из њих пију чај како бих им приближила своје радове, али и како би осјетили разлику у томе како је када се у руке узме уникатни ручни рад, испуњен позитивном енергијом и напитком. То је све дјеловало некако хармонично. Тада сам добила идеју да разрадим ту тему, посебно са мачкама, јер су оне топле животиње - рекла је Бикићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана