Slike i folklor - ruku pod ruku u Muzeju Hercegovine

R. Mi.
Slike i folklor - ruku pod ruku u Muzeju Hercegovine

Trebinje - U okviru “Trebinjskog kulturnog ljeta” u Muzeju Hercegovine sinoć je otvorena treća Međunarodna likovna kolonija “Kolo 2018”, čiji su organizatori ova ustanova i Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”, a pokrovitelj grad Trebinje.

Enterijer Muzeja Hercegovine do 17. juna biće mjesto kreativnog susreta likovnih umjetnika, njih 24 iz 11 zemalja svijeta, ali i svojevrsni festival umjetnosti jer posjetioce svake večeri čeka i raznovrstan prateći program - od likovnih izložbi, preko radionica za djecu sa posebnim potrebama i promocija knjiga, do koncerata.

Direktorica Muzeja Hercegovine Ivana Grujić kaže da Muzej Hercegovine, upravo zahvaljujući koloniji, u ovim danima neće biti samo institucija koja čuva i prezentuje umjetničke i druge eksponate, već postaje i mjesto stvaranja umjetničkih djela, koja će najposlije kao poklon umjetnika Trebinja ostati ustanovi, u zbirci posvećenoj savremenoj likovnoj umjetnosti.

- Ovih šest dana muzej će biti svojevrsni atelje, pa će i posjetioci naše ustanove imati priliku da neposredno posmatraju kako nastaju umjetnička djela. Inostrani umjetnici donijeće nešto svoje, a opet, stvaraće ovdje djela inspirisana Hercegovinom, kamenom i predmetima iz ovdašnje kulturno-istorijske baštine koji su izloženi u našem muzeju - istakla je Grujićeva.

Ove godine na koloniju su pristigli umjetnici iz Južne Koreje, Rusije, Njemačke, Norveške, Turske i Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana