Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj FOTO

Agencije
Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj FOTO

Pjevač narodne muzike Šaban Šaulić je podlegao povredama koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj, u nedjelju ujutru.

 Udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, kod dijela na kom se nalazi gradilište, blizu mesta Gitersloh.

Dodaje se da su dva vozila sletjela sa puta i udarila u bankine, a inicijalni izvještaji su glasili da su tri osobe iz vozila Seat Ibica povređene. Dalje je navedeno da je suvozač iz tog vozila podlegao povredama u bolnici.

Njemački portal “NW” prenio je da se oko šest sati ujutru dogodio udes na autoputu A2 u smijeru ka Dortmundu, u kojem su četiri osobe povrijeđene, tri teže, jedna lakše, i sve su prebačene u obližnju bolnicu.

U okviru istrage, dodaje se, utvrđeno je da je 34-godišnji vozač automobila tipa Mazda 6, koje je učestvovalo u nesreći, građanin Gitersloha i da je u momentu udesa bio u alkoholisanom stanju. Autoput između Dortmunda i Bilefelda je bio blokiran pet sati.

Video sa mjesta nesreće možete pogledati na ovdje.

Kratka biografija

Šaban je rođen 1951. godine u Šapcu. U toku bogate karijere od publike i od medija dobio je nadimak 'kralj narodne muzike'.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično.

Godine 1985. napisao je pesmu “Gordana” koju je posvetio svojoj ženi. Pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpjevanih narodnih pjesama. Osim ovih pjesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn'o bih te međ' hiljadu žena” i dr.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana