Расписан наградни конкурс за нови мурал у Приједору

Срна
Расписан наградни конкурс за нови мурал у Приједору

Приједор - Удружење ликовних умјетника Приједора данас је објавило конкурс за додјелу годишње међународне награде “Паола де Манинкор” за најбољи мурал у Приједору ове године.

Град Приједор више од двије деценије сарађује са италијанским градом Тренто из покрајине Трентино, а сарадња се наставља и у пројекту “Приједор – град мурала” којег од 2013. године реализује Удружење ликовних умјетника Приједора. Награда носи име трентинске умјетнице која је 1998. године заједно са дјецом из тадашњих избјегличких центара осликала први мурал у Приједору, на Електротехничкој школи, а састоји се од плакете и наградног фонда од 3.000 КМ.

Побједник конкурса добија прилику да свој приједлог ослика на јавној површини у централној градској зони у Приједору, а реализација побједничког мурала планирана је између 15. августа и 30. септембра.

Фасада предвиђена за овогодишњу реализацију мурала најмања је до сада и површине је око 43 квадратна метра. Налази се на стамбеној згради у Улици Николе Пашића која је окренута ка простору између Музеја Козаре и зграде Полицијске управе Приједор.

Удружење ликовних умјетника Приједора и Удружење Пројект Приједор обезбјеђују трошкове превоза, смјештаја и радног материјала побједнику конкурса.

Конкурс је отворен до 21. јула, а детаљи конкурса и обрасци доступни су на страници www.ulupd.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана