Promovisan najnoviji broj časopisa “Srpska vila”

Srna
Promovisan najnoviji broj časopisa “Srpska vila”

Bijeljina - Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” Bijeljina promovisao je večeras u ovom gradu najnoviji broj časopisa “Srpska vila”.

O 47. broju književnog časopisa govorili su gost-saradnik profesor Saša Knežević i glavni i odgovorni urednik “Srpske vile” Jelina Đurković.

Prema Kneževićevim riječima, “Srpska vila” na ovim prostorima opstaje i ostaje temelj i stub koji svjedoči o događajima i predstavlja najbolje što posjeduje domaće književno stvaralaštvo.

“U ovom broju smo objavili i prevedena djela jednog poljskog pisca, koji će, u znak zahvalnosti, u poljskom časopisu objaviti djela naših pisaca. Taj vid saradnje veoma je važan”, naglasio je Knežević.

Glavni i odgovorni urednik “Srpske vile” Jelina Đurković istakla je da su nastojanja uredništva da proširi mrežu koju ovaj časopis pokriva.

“Težimo da gdjegod se priča srpski, imamo našeg čovjeka i imamo pokoju pisanu riječ odatle. Naravno, žSrpska vilaž mora i treba dà zadrži određeni nivo kvaliteta i to poštujemo već godinama” rekla je Đurkovićeva novinarima.

“Srpska vila”, čiji je izdavač SPKD “Prosvjeta” Bijeljina, izlazi dva puta godišnje u kontinuitetu od 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana