Прњавор: Одиграна представа “Изволите у бајку са Пепељугом”

Срна
Прњавор: Одиграна представа “Изволите у бајку са Пепељугом”

Прњавор - Драмска сцена Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Прњавора одиграла је пред домаћом публиком представу “Изволите у бајку са Пепељугом”, рађеној према тексту писца за дјецу Љубивоја Ршумовића, који је присуствовао вечерашњој премијери.

Руководилац Драмске сцене Бранкица Радоњић рекла је Срни да се данашњи дан, који је Свјетски дан позоришта, већ 16 година обиљежава и као рођендан овог аматерског позоришта.

“Тим поводом сваке године за наше суграђане припремамо посебну представу. Овај пут смо се одлучили за жИзволите у бајку са Пепељугомж, својеврсни сценски спектакл, јер је обогаћена посебним плесним кореографијама, али и пјевањем због чега има и карактеристике мјузикла”, рекла је Радоњићева.

Она је додала да је Ршумовић својим доласком указао велику част прњаворском позоришту.

“Вјерујем да ће Ршумовић понијети лијепе утиске из нашег мјеста”, рекла је Радоњићева и захвалила начелнику општине Прњавор Дарку Томашу и директору Центра за културу Петру Брковићу који су омогућили његов долазак.

Радоњићева је изразила задовољство што је сала Центра за културу била пуна суграђана свих узраста који су дошли да погледају представу.

“Представа је привукла велико интересовање публике због класичне бајке коју смо обрадили, као и због доласка нашег госта”, рекла је Радоњићева.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана