Признања ученицима из Српске на Међународном фестивалу поезије

Срна
Признања ученицима из Српске на Међународном фестивалу поезије

Сремска Митровица - Ученици основних и средњих школа из Републике Српске добили су награде и похвале на 9. Међународном фестивалу поезије младих пјесника “Машта и снови” у Сремској Митровици.

На овај фестивал пристигло је 576 пјесама младих аутора из Србије, БиХ, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске и допунских школа на српском језику у Грчкој, Њемачкој и Француској. Војислав Дурмановић, ученик првог разреда бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”, добио је награду за најплеменитију пјесму, што је једна од четири фестивалске награде у категорији средњошколаца.

Похвале за своје пјесме добиле су и Драгана Зељко и Милана Настасић, ученице другог и четвртог разреда бијељинске Медицинске школе.

Похвале у категорији основаца добиле су Ана Дукић и Ања Клашња, ученице четвртог и шестог разреда ОШ “Дворови” код Бијељине.

За фестивалски зборник, поред пјесама награђених и похваљених ученика, одабране су и пјесме Александре Мракић, ученице првог разреда Средње техничке школе из Градишке, Мие Мракић, ученице другог разреда ОШ “Свети Сава” из Дубрава код Градишке и Лазара Шаренца, ученика петог разреда ОШ “Свети Сава” из Рогатице.

Жири који је су чинили писац и књижевни критичар Недељко Терзић, професор Слађана Миленковић и мр Јасна Калаузовић, саопштио је да је једногласно донио све одлуке о наградама, похвалама и признањима, које су уручене вечерас у Центру за културу “Сирмијумарт” у Сремској Митровици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана